1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Ummu'l-Fahm’da Cami Kundakladı
Siyonistler Ummu'l-Fahm’da Cami Kundakladı

Siyonistler Ummu'l-Fahm’da Cami Kundakladı

Siyonist “Bedel Ödetme” çetesine mensup bir grup 1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları içinde yer alan Ummu'l-Fahm şehrindeki Irak Eş-Şebab camisine saldırıp giriş kapısını ateşe verdi.

18 Nisan 2014 Cuma 22:35A+A-

Filistin halkına karşı saldırı, terör ve kiniyle bilinen Siyonist “Bedel Ödetme” çetesine mensup bir grup bugün (18 Nisan Cuma) sabah 1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları içinde yer alan Ummu'l-Fahm şehrindeki Irak Eş-Şebab camisine saldırıp giriş kapısını ateşe verdi. Camiyi yakmak isteyen çete üyeleri, cami duvarlarına da Filistinliler aleyhinde ırkçı sloganlar yazdılar.

Yerel kaynaklar Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptıkları açıklamada, çete üyelerinin cami kundaklama girişiminin bölge halkı arasında büyük bir öfkeye neden olduğunu belirttiler.

Kaynaklar, olayın ardından, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket’in Ummu'l-Fahm başkanı Şeyh Nail Fevaz, hareketin sözcüsü Zeki İğbariye ve kalabalık bir halk kitlesinin saldırıya maruz kalan camiye geldiklerini ifade ettiler.

Cami hürmetini hiçe sayan bu eylem nedeniyle halk arasında büyük huzursuzluk ve öfkenin hâkim oluğu gözlenirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan İslamî Hareket sözcüsü İğbariye, aşırı sağcı çete mensuplarının Irak Eş-Şebab camisine saldırıp, cami duvarlarına ırkçı sloganlar yazmalarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

FİEM

HABERE YORUM KAT