1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siyonist Yetkililer Hava Ambargosundan Kaygılı
Siyonist Yetkililer Hava Ambargosundan Kaygılı

Siyonist Yetkililer Hava Ambargosundan Kaygılı

100'e yakın havayolu şirketi Siyonist İsrail işgal rejiminin hava alanlarına seferlerini tamamen durdurdu.

27 Temmuz 2014 Pazar 14:59A+A-

Sekiz yıldan beri Gazze'ye korkunç ambargo uygulayan, dünyayla irtibatını tamamen kesen, ilaçların ve bebek mamalarının bile girmesine izin vermeyen işgalci siyonistler şimdi Gazze'ye yönelik olarak yürüttüğü kanlı saldırıya karşı direnişçilerin attığı füzeler sebebiyle özellikle havaalanlarında oluşan riskten dolayı ciddi sıkıntı yaşıyor.

Hamas'ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın attığı füzelerin Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'nı hedef alması ve çok yakınına düşen bazı füzelerin de ciddi zayiata neden olması buraya sefer düzenleyen hava yolu şirketlerini endişelendirdi. O yüzden ileri gelen bazı ABD ve Avrupa şirketleri de dâhil olmak üzere 100'e yakın havayolu şirketi siyonist işgal rejiminin hava alanlarına seferlerini tamamen durdurdu.

Ukrayna semasında bir Malezya uçağının vurulması sonucu uçakta bulunan 298 kişinin hayatını kaybetmesi benzer bir olayın işgal altındaki Filistin'in semasında da yaşanabileceği korkusunun artmasına da neden oldu. Bu yüzden çok sayıda firmanın seferlerini durdurmasını işgal rejimi bir hava ambargosu olarak değerlendiriyor ve devam etmesinin ekonomik açıdan tehlikeli sonuçlara neden olabileceğini düşünüyor.

Siyonistlerin The Marker adlı gazetesi konuyla ilgili olarak bugün yayınladığı bir değerlendirmede işgal rejimindeki yetkililerin görüşlerine yer verdi. Görüşlerine başvurulan yetkililer, "İsrail"in dünyadaki serbest piyasayla geniş bağlantılarının olduğuna, geniş çaplı alışverişlerinin bulunduğuna dikkat çekerek hava ambargosunun sürmesinin ekonomisinin ciddi şekilde etkilenmesine neden olacağını ifade ediyorlar.

Siyonist yetkililer bu ambargonun bir süre devam etmesinin "İsrail"in ekonomik yönden riskli bir ülke görünümü almasına, böyle bir görünümün ise dünya piyasasıyla iş yapan firmalarından uzaklaşmalara neden olacağına dikkat çekiyorlar.

Filistin direnişi hava yolu şirketlerini işgal rejiminin hava alanlarına sefer düzenlememeleri konusunda uyarmıştı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT