1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail'in Esed'i Kurtarma Planı
Siyonist İsrail'in Esed'i Kurtarma Planı

Siyonist İsrail'in Esed'i Kurtarma Planı

İsrail'de bazı üst düzey askeri yetkililer, Esed'in düşüşünü engellemek için Netanyahu hükümetine baskı yapıyor.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 17:00A+A-

İsrail ordusunda MOSSAD'da görev yapan General Tsafrir "İsrail'in Ortadoğu'daki garantisi Esed rejimi, İsrail Esed'e doğrudan ya da dolaylı olarak silah yardımı yapmak zorunda" şeklinde yorumlarıyla Esed'in kurtarılması gerektiğini savundu.

İsrailli generallerin Suriye'de 4 yılı aşkın bir süredir kendi halkını katleden Beşşar Esed ve rejiminin düşmemesi için Binyamin Netanyahu hükümetine bazı tekliflerde bulundukları belirtildi.

"Esed düşerse İsrail biter"

Generallerin Netanyahu hükümetine yaptıkları Esed baskısı Siyonizmi savunan gazete köşelerinde de yer aldı. İsrail ordusunda ve MOSSAD'da yıllarca çalışan general Eliezer Tsafrir "Esed rejimini kurtarmak zorundayız" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, "Esed rejiminin düşmesi demek, Suriye'nin kara deliğe dönüşmesi demektir. Esed rejimi düşerse, Suriye'de ve çevresindeki tüm ülkelerde Yahudi düşmanlığı hat safhaya ulaşacak. Bu kaçınılmaz bir son" ifadelerini kullandı.

Haaretz gazetesinde yayınlanan bir başka yazıda ise, "Suriye rejimi, bölgedeki İsrail düşmanlarını kontrol altına almayı başarabilen bir irade. Eğer Esed rejimi düşerse, buradaki radikal yapılar İsrail'i yok etmek için ellerinden geleni yapacaklar" şeklinde ifadeler yer aldı.

"İsrail İran'la Hizbullah'ı gözardı etmeli"

İsrail'in Esed'in İran ve Hizbullah ile olan ittifakını gözardı etmesi gerektiğini savunan General Eliezer Tsafrir, "İsrail doğrudan ya da dolaylı olarak Esed'e silah yardımı yapması gerekiyor" dedi.

"İsrail'in tek garantisi Esed rejimi"

İsrailli gazeteci Jacky Hugi, Monitor'de kaleme aldığı "İsrail Esed'in arkasında durmalı" başlıklı yazıda ise Esed rejiminin İsrail'in varlığını garanti altına aldığını ifade ederek, "İsrail'in tek garantisi Esed rejimidir. Bu nedenle İsrail'in Esed rejimine destek olması şart" ifadelerine yer verdi. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum