1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Şehadet Takvimi 2012 Çıktı
Şehadet Takvimi 2012 Çıktı

Şehadet Takvimi 2012 Çıktı

İslam dünyası ve Türkiye’deki şehitleri unutturmamak amacıyla Şehadet Takvimi 4. senesinde yeni konseptiyle çıktı.

23 Aralık 2011 Cuma 00:00A+A-

2012 konsepti  “İslam Dünyasında Türkiyeli Şehitler” olarak belirlenen Şehadet Takvimi’ni Çeçenistan, Afganistan, Irak, Bosna, Ogaden ve Keşmir’e mazlum insanlara yardıma gidip orada şehit olan Türkiyeli gençlerin hayatına yer verildi.

Mavi Marmara Şehitleri, Guantanamo Şehitleri ve Afganistan’da Kasım ayında şehit olan 21 Türkiyeli gencin anısına özel sayfaların tasarlandığı Şehadet Takvimi, masa ve duvar takvimi bir arada iki ayrı tasarımla evlerinize ulaşacak.

Geçtiğimiz yıllarda geliri ile Afrika’da su kuyusu açtırılan ve çeşitli yardım faaliyetleri düzenlenen Şehadet Takvimi’nin 2012 senesinde satışından elde edilecek gelir ile şehit ailelerine ve yetimlerine destek olunması, Bosna savaşında şehit olan Türkiyeli şehitler adına Bosna’da bir çeşme yaptırılması ve muhtelif ülkelerdeki Kuran-ı Kerim dağıtımına destek olunması planlanıyor.

sehadet-takvimi_2012.jpg

Şehadet Takvmi hakkında bazı görüşler:

İHH Başkanı Bülent Yıldırım:

Şehitliği Hatırlatan Her Çalışma Allah’a Yaklaşmaya Bir Yoldur ve Çok Değerlidir!

“Bir İslami Hareketin samimiyetini ölçen mihenk taşı şehadete hazır olup olmadığıdır. Şehitliği istemeyen kişi ve toplumlar başarıya ulaşamazlar. Şehitlerimiz ümmetin yıldızları ve yol göstericileridir. Şehit aileleri hepimize emanettir. Ümmetin önde gidenleri geride bıraktıklarına Müslümanların sahip çıkacağını bilmeli. Bunun için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız ki şehitliğin sevabından bir pay olsun. Şehitliği hatırlatan her çalışma Allah’a yaklaşmaya bir yoldur ve çok değerlidir.”

Şehit Bahattin Yıldız: İnsanlar Şehitlerini Hatırlayarak Güne Başlamalı
 
“Şehitlerimiz hayatın her alanında hatırlatılmalı. Bir takvimle, bir geceyle ya da bir kâğıt parçasıyla bu çalışma mutlaka yapılmalı. İnsanlar her gün şehitlerini hatırlayarak güne başlamalı.”

Filistin İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah'ın Yardımcısı Kemal Hatip:

“Ben Şehadet Takvimini görmeden önce Türkiyeli Müslümanların sadece Filistin davası için Mavi Marmara şehitleri var sanıyordum. Gördüm ki neredeyse tüm İslam coğrafyasında yüzlerce şehidiniz var. Allah çalışmalarınızda yardımcınız olsun ve muvaffakiyetler versin.”

Şehadet Takvimi 2012’yi  www.sehadettakvimi.com web sitesinden takip edebilir ve sipariş verebilirsiniz.

sehadet-takvimi_2012_mavi-marmara.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum