1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şebbihalar Kadın ve Çocukların Arasına Saklandı
Şebbihalar Kadın ve Çocukların Arasına Saklandı

Şebbihalar Kadın ve Çocukların Arasına Saklandı

Suriyeli direnişçilerin geçtiğimiz günlerde kontrolü tamamen ele geçirdiği İdlib'te çekilen bir görüntü, bölgeden kaçmak isteyen Esed güçlerinin sivilleri nasıl canlı kalkan olarak kullandığını gözler önüne seriyor.

01 Nisan 2015 Çarşamba 00:02A+A-

Fetih Ordusu karşısında, büyük kayıplar vererek İdlib şehrinden çıkartılan rejim güçleri direnişçilerin yoğun saldırılarından sağ kurtulmak için sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı ve bu şekilde bölgeden kaçtıkları belirtildi.

Direnişçiler tarafından yayınlanan görüntülerde, geçtiğimiz günlerde kontrolün tamamen Esed rejiminde olduğu İdlib şehrinde yaşanan çatışmalarda Esed rejimine bağlı güçlerin operasyonlar karşısında çaresiz kaldığı ve Şebbihaların yörede yaşayan kadın ve çocukların arasına saklanarak bölgeden kaçtıkları görülüyor.

Çatışmaları kameraya alan direnişçiler, yoğun saldırı altına aldıkları rejim askerlerinin bir anda bölgeden kaçarken sivilleri canlı kalkan olarak kullandıklarını fark etmesi üzerine sivillerin zarar görmemesi için saldırılarını durdurdukları o anlar ise kameraya böyle yansıdı.

Kaynak: Islahhaber

HABERE YORUM KAT