1. HABERLER

  2. HABER

  3. Savunma Bakanı Yılmaz: F-4'lere Güven Kalmadı
Savunma Bakanı Yılmaz: F-4'lere Güven Kalmadı

Savunma Bakanı Yılmaz: F-4'lere Güven Kalmadı

Son 9 günde altı pilotun hayatını kaybettiği üç kazayla gündeme gelen F-4 uçaklarıyla ilgili konuşan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz "F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır" dedi.

05 Mart 2015 Perşembe 22:55A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'da 2 pilotun hayatını kaybettiği askeri uçak kazasına ilişkin, "Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır" dedi.

Irak'ın Erbil kentinde bulunan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Malatya'daki olaydan sonra şimdi bu Eskişehir'deki olayın da olması dolayısıyla bu uçaklara olan, ne kadar güvenli olmuş olursa biz onun modernizasyonunu yapmıştık. Bakımlı olduğunu söylüyorduk. Uçakların bakımlı olması önemlidir. Yaşı önemli değildir diyorduk. Ancak genelde bir de algı, gerçeğin gönüne geçer bazen. İşte şimdi bu F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır."

Başbakan Davutoğlu da, Konya'da askeri uçağın düşmesiyle ilgili, New York'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı, Davutoğlu, ''Bana verilen ilk bilgide doğrudan uçaktan kaynaklanan bir problemden daha çok, eğitimin kendisinin doğasında olan zorluktan kaynaklanan bazı faktörlerin etkili olabileceği gündeme getirilmişti ama konu nihayet bütün tetkikler yapıldıktan sonra açıklığa kavuşacak. Bunların sebeplerini inceleyeceğiz, gerektiğinde F-4'ler tümüyle bu eğitim faaliyetlerinin dışında tutulabilir. Türkiye'ye döner dönmez bu konuda Genelkurmay Başkanımızdan tekrar detaylı bir brifing alıp, gerekli adımları atarız" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT