1. HABERLER

  2. HABER

  3. Savcılara Üçüncü Saldırı
Savcılara Üçüncü Saldırı

Savcılara Üçüncü Saldırı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Sur ilçesi Yenikapı Sokak'ta, duvar ve kepenklerdeki kurşun izlerinin tespiti ve krokisini çıkarmak için olay yerine giden Cumhuriyet savcıları ile Baro heyetine üçüncü kez saldırı oldu.

03 Aralık 2015 Perşembe 21:59A+A-

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Savcıları ile dört avukattan oluşan Baro yönetimi, Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği Yenikapı Sokak'taki Dört Ayaklı Minare çevresinde üçüncü kez inceleme yaptı.

Bölgedeki kurşun yol ve izlerinden hareketle kroki çıkarmaya çalışan heyete arka sokaklardan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından silahla ateş açıldı. Savcıları ve avukatları koruyan güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine bölgede çatışma çıktı.

Bunun üzerine heyet üyeleri zırhlı polis aracına binerek çalışmalarını tamamlayamadan bölgeden ayrıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında soruşturmayı yürüten sekiz savcı ile baro yönetimi olay yerinde iki kez inceleme yapmış ancak roketatarlı ve bombalı saldırılar nedeniyle tespit edilen 83 delilden sadece 43’ünü muhafaza edebilmişlerdi.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT