1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam’daki Filistin Mülteci Kampında Açlıktan Ölüm
Şam’daki Filistin Mülteci Kampında Açlıktan Ölüm

Şam’daki Filistin Mülteci Kampında Açlıktan Ölüm

Suriye'deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu tarafından verilen bilgilere göre Suriye'deki mülteci kamplarında biri açlıktan 4 Filistinli mülteci daha şehit oldu.

24 Aralık 2013 Salı 17:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de faaliyet yürüten Filistinli aktivistlerin verdiği bilgilere göre dün (23 Aralık Pazartesi) Suriye'deki Filistin mülteci kamplarında saldırılar ve kuşatma yüzünden 4 mülteci daha oldu.

Suriye'deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu, bugün yayınladığı basın açıklamasında dünkü olaylarda Şam taşrasında bulunan Yermük Mülteci Kampı sâkinlerinden Şadi İbrahim el-Cubali ile Fadi Davud el-Cubali isimli iki Filistinli gencin Baas rejiminin sorgulama merkezinde maruz kaldıkları işkence yüzünden hayatlarını kaybettiklerini duyurdu.

Yermük Mülteci Kampında meydana gelen çatışmalarda da Basil Berri isimli Filistinli genç hayatını kaybetti.

AÇLIKTAN ÖLDÜ!

Yine bu kampta yaşayanlardan Subhi el-Umeri ise 160 günden beri devam eden askeri kuşatma yüzünden evinde yiyecek bitmesi ve bir yerden yiyecek temin etmek için dışarı çıkma imkânının olmaması sebebiyle açlıktan hayatını kaybetti.

Bu arada Yermük Mülteci Kampı sâkinleri, insanları ölüme götüren açlık felaketine son verecek şekilde sıkı sıkıya uygulanan insanlık dışı kuşatmanın son bulması için protesto gösterilerini sürdürdüler.

73 yaşındaki Filistinli mülteci kadın, kuşatma nedeniyle hayatın nasıl iyice zorlaştığını, yiyecek ve içecek bulmakta yaşadıkları sıkıntıları anlatıyor:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum