1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Salihli'de Suriye İntifadasına Destek Eylemi
Salihlide Suriye İntifadasına Destek Eylemi

Salihli'de Suriye İntifadasına Destek Eylemi

Manisa Salihli'deki İslami kuruluşlar Suriye İntifadasına destek eylemi düzenlediler.

17 Mart 2013 Pazar 02:26A+A-

Salihli'deki İslami kuruluşlar Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu ismiyle bir araya gelip Karaman camisi karşısındaki meydanda bir basın açıklaması düzenlediler. Şefkatpınarı Derneği adına bir konuşma yapan Özgür Birinci İslam ümmetinin müminlere yapılan bir zulüm karşısında suskun kalamayacağını, bizim için Şam, Humus ve Halep ile Urfa, Manisa ve İstanbul'un farklı olmadığını belirtti. Dualarımızla, infaklarımızla, eylemlerimizle Suriyeli direnen kardeşlerimizin yanında olmamız gerektiğini söyledi. Eylemi Salihli’deki Kuba-der, Anadolu Gençlik Derneği ve Şefkatpınarı Derneği birlikte düzenledi, Akhisar Özgür-Der Şubesi de eyleme destek verdi.

Eyleme Akhisar Özgür-Der adına katılan Ali Dal tarafından okunan basın açıklamasında sorumluluklarımız hatırlatıldı. Basın açıklamasından şunlar hatırlatıldı:

''Baas diktatörlüğü altındaki Suriye’de özgürlük ve adalet talebiyle ayağa kalkan halka acımasız bir soykırım siyaseti icra ediliyor. Şehirler tanklarla, füzelerle, ağır silahlarla bombalanırken, savunmasız siviller vahşice katlediliyor. Genç erkeklerin boğazları kesiliyor, kadınlar tecavüz edildikten sonra öldürülüyor.

Rejim güçlerince gerçekleştirilen saldırılar neticesinde bugüne kadar yaklaşık 70.000 insanın can verdiği Suriye’de kitlesel tutuklamalar ve kayıplara ek olarak 2 Milyona yakın insan, işkence ve ölüm korkusuyla ülkelerini terk etmiş durumda. Ürdün, Lübnan ve Türkiye sınırına kaçabilen bu sığınmacılar buralarda türlü zorluklarla hayatlarını sürdürmeye çabalıyorlar. Ayrıca bu süreçte 137 bin insan yaralandı, 230 binden fazla insan tutuklandı ve 80 binden fazla insandan haber alınamıyor. Suriye’de yaşanan insanlık dramını tüm dünya boş gözlerle seyrederken, Baas çetesi her geçen gün katliamın boyutunu artırıyor.

Her şey çok açık! Bir tarafta gözünü kan bürümüş zalim bir katliam çetesi, bunun karşısında ise zulme ve zorbalığa karşı ‘Allahu Ekber, Lebbeyke ya Allah’ haykırışlarıyla ayağa kalkan bir halk var. Bu Suriyeli kardeşlerimiz Cuma namazlarında örgütleniyor ve “Allah’ım senden başka kimsemiz yok!” diye haykırarak meydanları doldurmaya devam ediyor. Tam iki yıldır bu cinayet şebekesinin tüm vahşiliklerine ve uluslararası kuruluşların ve güçlerin umursamazlığına karşı Suriye halkı izzetle direniyor. Baas rejiminin ve işbirlikçilerinin işlediği insanlık suçuna karşı tüm insanlığa özgürlük ve adalet için mücadelenin ve Mü’min vakarıyla direnişin somut bir örneğini sunuyor.''

“Suriye Devrimi 3:Yılında Ya Şehadet Ya Zafer ” ve “Suriye'de Katliam Sürüyor Sessiz Kalmak Suç Ortaklığıdır Katliamı Durdurun ” pankartlarının açıldığı eylemde, “Ne Baas Ne ABD Yaşasın Özgür Suriye, Suriye’de Katliama Hayır, Dikdatör Beşar Esad Katliam Zulüm fesat, Baas Çöplüğe Esad Sehpaya, Katil Esad Bu Kan Denizinde Boğulacaksın, Sessiz Kalmak Baas’ın Zulmüne Ortak Olmaktır, Suriye İslami Direnişle Özgürleşecektir ve Suriye’de Katliama Sessiz Kalma” dövizleri taşındı.

“Suriye Halkı Yalnız Değildir”; “Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!”; “Hama'ya Humus'a Direnişe Bin Selam !” “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!”; “Katil Esad Suriyeden Defol!”; “Katil Rusya Suriye’den Defol, Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”; “Suriye Cihadı Onurumuzdur!”; gibi sloganların atıldığı eylem tekbirlerle son buldu.

salihli-20130316-6.jpg

salihli-20130316-7.jpg

salihli-20130316-8.jpg

salihli-20130316-2.jpg

salihli-20130316-3.jpg

salihli-20130316-4.jpg

salihli-20130316-5.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum