1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya ve Esed’den Halep’te İğrenç Oyun!
Rusya ve Esed’den Halep’te İğrenç Oyun!

Rusya ve Esed’den Halep’te İğrenç Oyun!

Rusya insani koridor açma adı altında, Esed güçlerinin tam muhasara bir altına aldığı Halep’te mücahitleri silahlarını bırakıp teslim olmaya zorluyor!

28 Temmuz 2016 Perşembe 19:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Bugün dünya medyasında yer alan ve Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu’nun Halep’te 3 adet insani koridor açmayı önerdiğine ilişkin haber, Rusya’nın Esed güçleriyle birlikte Halep halkına kurduğu tuzağı gizliyor. Mücahitlerin elinde bulunan Doğu Halep’in dışarıyla tek bağlantı yolu olan Kastillo yolunun da muhasara arlına alınmasıyla 300 binden fazla insanın yaşadığı şehrin bu kısmı tam bir felaketle yüz yüze. Ve tam da böylesi bir ortamda Rusya güya insani koridor teklifiyle dünyaya şirin görünme çabasında. Oysa insani koridor denilen şeyi Rusya mücahitlerin silahlarını bırakıp teslim olmaları için dayatmakta. Bu şekilde açlık ve katliam tehdidi altındaki Halep’te direnişin bütünüyle sonlandırılması planlanıyor.

Rusya’nın insanlıktan ne anladığını ortaya koyan bir belge ise bugün uluslararası insan hakları örgütü Human Rights Watch tarafından yayınlanan bir raporda gözeler önüne serilmekte. Raporda Esed’in varil bombalı katliamlarına ilaveten, Rusya’nın da misket bombalarıyla Halep’te savaş suçu işlediği belirtiliyor. Misket bombası kullanımının yasaklanmasına ilişkin sözleşmeye yüzden fazla ülkenin imza attığı bilinmekte. 

Öte yandan New York Times’da yer alan bir haberde Halepli direnişçiler adına Skype aracılığıyla konuşan Bahaa Halebi isimli bir direnişçinin teslim olmalarının söz konusu olmadığını, zaten rejim güçlerince sistematik biçimde öldürüldüklerini, rejime güvenip silah bırakmaktansa direnerek ölümü tercih edeceklerini ifade ettiği belirtilmekte. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT