1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Papa: İslam'ın Terörizmle Bir Tutulması Saçmalık
Papa: İslam'ın Terörizmle Bir Tutulması Saçmalık

Papa: İslam'ın Terörizmle Bir Tutulması Saçmalık

Papa Francis, "İslamiyet ve terörizmin aynı kefeye konması mı? Bazı kişiler böyle söylemlerde bulunuyor olabilir ama bu bir yalan ve saçmalık" dedi.

24 Mayıs 2018 Perşembe 14:08A+A-

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francis, bazı çevreler tarafından İslam ve terörizmin yan yana getirilmesi çabasına ilişkin, "İslamiyet ve terörizmin aynı kefeye konması mı? Bazı kişiler böyle söylemlerde bulunuyor olabilir ama bu bir yalan ve saçmalık." değerlendirmesinde bulundu.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Papa Francis, "L'Eco di Bergamo" adlı yerel gazeteye verdiği röportajda, dinlerin "bir araya gelme kültürünün teşvik edilmesi" konusunda çok önemli rolü bulunduğunu vurguladı.

İslamiyet ve terörizmin yan yana getirilmesi çabasına değinen Papa Francis, "İslamiyet ve terörizmin aynı kefeye konması mı? Bazı kişiler böyle söylemlerde bulunuyor olabilir ama bu bir yalan ve saçmalık." ifadelerini kullandı.

Papa Francis, kiliselerde bile "birlik değil de kurum" mantığı söz konusu olduğunda "güç için savaş stratejilerinin kullanılabildiği" uyarısında bulundu.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT