1. HABERLER

  2. HABER

  3. Panetta: Uçuşa Yasak Bölge Gündemde Yok!
Panetta: Uçuşa Yasak Bölge Gündemde Yok!

Panetta: Uçuşa Yasak Bölge Gündemde Yok!

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye'ye uçuşa yasak bölgenin öncelikli gündemleri olmadığını söyledi.

14 Ağustos 2012 Salı 15:51A+A-

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye üzerinde bir uçuşa yasak bölge kurmanın, isyancı güçlerin ısrarlı çağrılarına rağmen, kendileri için öncelikli konulardan biri olmadığını söyledi. 

Associated Press haber ajansı ile yaptığı söyleşide Panetta, ABD'nin başarıyla Suriye üzerinde bir uçuşa yasak bölge oluşturabileceğinden emin olduğunu, ancak bunu yapmak için gerekli "büyük, önemli politik kararın" henüz alınmadığını belirtti.

Planlar arasında yer alan uçuşa yasak bölge yaptırımını uygulamadaki zorluklara işaret eden Panetta, "bildiğim kadarıyla bu ön planda değil" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Washington ve Türkiye'nin Suriye üzerinde bir uçuşa yasak bölge de dahil olmak üzere, bir dizi operasyonel adımı tartıştığını söylemişti. Ancak muhalifler yardım konusundan tüm uluslararası güçleri eleştiriyor.

ABD’nin Derdi Esed’in Silahları

Panett,a röportajda ABD'nin şimdiki gündeminin Esed'in kimyasal ve biyolojik silahlarının güvenliğinin sağlanması olduğunu ifade etti.

ABD’li yöneticilerden daha önce de benzer açıklamalar gelmiş; Esed’in silahlarının Suriyeli İslamcı muhaliflerin eline geçmesi durumunda İsrail’in güvenliğinin riske gireceği endişesi dile getirilmişti.

HABERE YORUM KAT