1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra'dan Halep'teki İstihbarat Merkezine Operasyon
Nusra'dan Halep'teki İstihbarat Merkezine Operasyon

Nusra'dan Halep'teki İstihbarat Merkezine Operasyon

Nusra Cephesi, Halep'te Baas rejiminin en sıkı korunan binalarından hava kuvvetleri istihbarat merkezine operasyon düzenledi.

04 Mart 2015 Çarşamba 20:33A+A-

Suriye'nin Halep kentinde, rejime bağlı Hava İstihbarat Şube binasının altına kazılan tünelin patlayıcılarla havaya uçurulması sonucu 50 askerin öldüğü bildirildi.

Halep'teki yerel aktivistlerden Ebu Firas el-Halebi, Nusra ve direniş güçlerinin kentin Cemiyet'uz-Zehra bölgesindeki Hava İstihbarat Birimi binasının altında 3 aydır kazıldığı ifade edilen tünelin patlatıldığını belirtti. Patlamada ilk belirlemelere göre 50 rejim askerinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Halebi, söz konusu binanın büyük bir bölümünün çöktüğünü aktardı.

Halebi, "Hava İstihbarat binasının altına Nusra Cephesi, Muhacirin Ordusu, Şam Cephesi, Birinci Alay ve diğer muhalif birlikleri ortak çalışmayla kazdığı tünel, akşama doğru havaya uçuruldu. Patlamanın ardından bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor" dedi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de söz konusu olayda çok sayıda rejim askerinin yaşamını yitirdiğini ve bölgede muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Rejim güçlerinin, Hava İstihbarat Birimi'ne ait binayı askeri karargah ve tutuklular için "işkence merkezi" olarak kullandığı ileri sürülüyordu.

HABERE YORUM KAT