1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'de Şimdi de "İçki Açılımı"
CHPde Şimdi de İçki Açılımı

CHP'de Şimdi de "İçki Açılımı"

Referanduma hazırlanan CHP liderinin, Ramazan ayının da gelmesi nedeniyle il ve ilçe başkanlarından 12 Eylül'e kadar içki sofralarından uzak durmalarını istediği iddia edildi.

14 Temmuz 2010 Çarşamba 12:45A+A-

Kılıçdaroğlu: "Ramazanda İçki Sofralarından Uzak Durun!"

12 Eylül referandumuna 'Hayır'da, hayır vardır' sloganıyla hazırlanan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun referandum kampanyasında yaklaşan Ramazan ayı sürecini partililerden alenen içki sofralarından uzak durarak geçirmelerini istediği ifade edildi.

Akşam gazetesinden A. Rezzak Oral'ın haberine göre Kılıçdaroğlu'nun, referandum çalışmalarının 10 Ağustos - 12 Eylül arasındaki son döneminin Ramazan ayına denk geleceğini hatırlatarak, parti örgütüne ve kurmaylarına bu çerçevede bir dizi talimat verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, bu yöndeki düşüncesini ilk kez geçtiğimiz cuma günü Ankara'da yapılan CHP il başkanları toplantısında il başkanlarına açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun, şu önerileri dikkat çekti:

TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Referandum için tüm gücümüzle çalışacağız. Hem genel merkez, hem milletvekili grubumuz, hem de parti örgütü teyakkuza geçip hep beraber bir çalışma yürüteceğiz. Ancak böyle başarı elde edebiliriz.

İÇKİ SOFRALARINDAN UZAK DURUN

Ramazan ayı da referandum kampanya sürecinin önemli bir bölümüne denk geliyor. Bu ayda muhafazakar kesimin, mütedeyyin insanların ve sade vatandaşlarımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurun. Sizlerden ricam 12 Eylül'e kadar içki sofralarından uzak durmanızdır.

CAMİLERİ AKP'YE BIRAKMAYIN

İftar çadırlarını ziyaret edin. Orucunu açan insanlarımızla buluşup sorunlarını dinleyin. Teravih namazlarını ve camileri AKP'ye terk etmeyin. AKP'nin yöntemleriyle çalışıp hem bunların gerçek yüzünü anlatın hem de boşluk kalmasını önleyin.

KAMPANYA SÜRECİNDE EV EV DOLAŞIN

Referandum kampanyasında çok iyi çalışın. Bire bir insanlarla temas kurun. Ev ev dolaşıp, özellikle ev hanımları üzerinde çalışma yürütün. Ev kadınlarına emekli yurttaşlarımıza bilhassa önemli bir yer ayırın.

Eski CHP lideri Deniz Baykal'ın seçim öncesi "çarşaf açılımı"na benzer bir politika güden Kılıçdaroğlu'nın bu çabasının parti içinde tartışmalara yol açıp açmayacağı merak ediliyor. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün başörtüsü ile ilgili yaptığı açıklamayı, partiden tepki gelince ertesi gün reddetmişti.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

2 Yorum