1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Mülteci Kovar" Antalya Valisi Çark Etti
"Mülteci Kovar" Antalya Valisi Çark Etti

"Mülteci Kovar" Antalya Valisi Çark Etti

Suriyeli sığınmacılara kenti terk etmeleri için tebligat gönderildiğini söyleyen Vali Muammer Türker, açıklamalarının, 'amacı aşan nitelikte' haberleştirildiğini bildirdi, "Devletin genel politikasına aykırı bir durum yok" dedi

24 Aralık 2014 Çarşamba 01:29A+A-

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Muammer Türker'in gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısı sırasında, bir gazetecinin Antalya'daki Suriyeliler'le ilgili sorduğu soruya karşılık verdiği cevabın "amacı aşan nitelikte" kamoyuna aktarıldığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Antalyalı gazetecilerle yapılan sohbet toplantısı sırasında bir gazetecinin ilimizdeki Suriyeliler'le ilgili sorduğu bir soruya karşılık Sayın Valimiz Muammer Türker tarafından yapılan açıklamaların 'Suriyeliler'e kenti terk et tebligatı' başlığı altında, amacını aşan bir nitelikle haberleştirildiği müşahede edilmiştir. Ancak sohbet sırasında da vurgulandığı üzere, ilimizde bulunan Suriyeliler'le ilgili devletimizin genel politikasına aykırı bir durum söz konusu değildir."

'Kalıcı olmamaları planlanıyor'

Vali Türker, Antalya'yı Suriyeliler için bir cazibe merkezi olmaktan çıkarmak istediklerini söylemiş, "Prensip olarak Suriyelilerin Antalya'da kalıcı olmaması planlanıyor" demişti. 

Vali Türker, "Tebligatlar yapılıyor buradan çıkmaları notasında ama bizim üreticilerimizden de çok ciddi talepler geliyor” demişti.

İşverenlerin ucuz işgücü için Suriyelilerin kalmalarını istediğini söyleyen Türker, Türkiye'nin Suriyelilerle ilgili genel politikasına ters düşmek istemediklerini söylemiş: “Yeter ki düzgün dursunlar, işlerini yapsınlar. Yani dilencilik gibi, asayişi ilgilendiren çeşitli olaylara karışmasınlar” ifadelerini kullanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum