1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. ‘Mübarek’i İktidara Getirmek İstiyorlar’
‘Mübarek’i İktidara Getirmek İstiyorlar’

‘Mübarek’i İktidara Getirmek İstiyorlar’

Özel El Beled televizyonuna açıklamalarda bulunan Ebu İsmail, Mübarek’i tekrar iktidara döndürmek için sarf edilen gayretler olduğunu söyledi.

28 Aralık 2011 Çarşamba 00:05A+A-

Müslüman Kardeşler’in tanınmış isimlerinden Mısır Cumhurbaşkanı adayı Şeyh Hazım Ebu İsmail, iktidarda bulunan Yüksek Askeri Konsey’in yasama ve yetkilerini ele geçirdiğini savunarak, askerleri “ülkedeki geçiş dönemini ellerinden geldiğince uzatmaya çalışmakla” suçladı.

Özel El Beled televizyonuna açıklamalarda bulunan Ebu İsmail, Mübarek’i tekrar iktidara döndürmek için sarf edilen gayretler olduğunu söyledi. Mısır’ın eski cumhurbaşkanlarını “yapay başkanlar” diye suçlayan Ebu İsmail, “Bu tür yöneticilerin akıbeti devrilme, zehirlenme veya ölümdür” dedi.

Mısır’da Cumhurbaşkanı adaylarından Şeyh Hazım Ebu İsmail, halk ayaklanması sonucunda 30 yıllık iktidarını bırakmak zorunda kalan Hüsnü Mübarek’in tekrar iktidara dönmesi için harcanan çabalar bulunduğunu ileri sürdü.

Mısır’dan yayın yapan özel El Beled televizyonuna açıklamalarda bulunan Ebu İsmail, Mübarek’i tekrar iktidara döndürmek için sarf edilen gayretler olduğunu söyledi.

Ebu İsmail, söz konusu çaba ve gayretlerin neler olduğu ve bunların kimler tarafından yürütüldükleri konusunda detaya girmedi.

İktidarda bulunan Yüksek Askeri Konsey’in yasama ve yetkilerini ele geçirdiğini savunan Şeyh Hazım Ebu İsmail, askerleri “ülkedeki geçiş dönemini ellerinden geldiğince uzatmaya çalışmakla” suçladı.

Mısır’ın eski cumhurbaşkanlarını “yapay başkanlar” diye suçlayan Ebu İsmail, “Bu tür yöneticilerin akıbeti devrilme, zehirlenme veya ölümdür” dedi.

Ülkedeki tekstil ve dokuma sektörünün bilinçli olarak yok edildiğini ileri süren Ebu İsmail, elinde Mısır’a gelir getirecek projeler bulunduğunu anlattı.

Müslüman Kardeşler’in tanınmış isimlerinden Şeyh Hazım Ebu İsmail, Yüksek Askeri Konsey’e karşı sivil yönetim isteği ile yapılan gösterileri desteklemiş ve 19 Kasım tarihinde muhalifler ile asker arasında çıkan çatışmaların ardından “Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi ile Genelkurmay Başkanı Sami Hafız Anan uçaklarını hazırlayarak Mısır’ı hemen şimdi terk etsinler” açıklamasını yapmıştı.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT