1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD'e Karşı Alimlerden Bir Bildiri Daha
IŞİD'e Karşı Alimlerden Bir Bildiri Daha

IŞİD'e Karşı Alimlerden Bir Bildiri Daha

Alimler, IŞİD'in yaptığı hatalar sebebiyle bir bildiri daha yazarak duruma açıklık getirdi.

09 Ocak 2014 Perşembe 12:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Daha önce Irak Şam İslam Devleti'ni uyaran alimler geçtiğimiz günlerde yayınladıkları bir bildiri ile IŞİD'i yaptığı hareketlerden dolayı kınayarak, işlenen cürümlerin Allah yolunda cihat ile bir bağlantısı olmadığını belirttiler. IŞİD saflarında savaşmanın yasak olduğu belirtilen bildiride IŞİD'e karşı mücadele ederken ölen Müslümanların da şehit olacağı vurgusu yapıldı.

***

"Alemlerin rabbine hamdolsun. Zalimlerden başka kimseye düşmanlık yoktur.

Allah-u Teala buyuruyor ki: Allah’a ve resulüne savaş açanlar ve yer yüzünde bozgunluk çıkarmaya çalışanların cezası ancak, öldürülmeleri, asılmaları, ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyada bir rezilliktir, ahrette ise pek büyük bir azap vardır. (Maide-33) Suriye’deki İslam heyetleri ve birleşik İslam alimleri, büyük bir endişeyle IŞİD’in hareketlerini takip ediyor. IŞİD’in yaptıklarının İslam’la ne yakından ne de uzaktan hiçbir bağlantısı yok. Daha önce İslam Alimleri Heyeti bu örgütü yaptığı eylemler için (Allah’ın dininin dışında yaptıklarına ve mücahitlere ve sivil halka besledikleri kin) birkaç kez uyarmıştı. Fakat devam eden eylemler (Mücahitlere saldırılarını yinelemeleri ve mücahitlerin silahlarını ele geçirip bölgelerine el koymaları bunun yanında mücahitleri kaçırmaları ve pusuya düşürüp onlara işkence etmeleri ile mücahitleri tekfir etmeleri) nedeniyle aşağıda yazılanları vurguluyoruz:

1. IŞİD isimli örgütün haksız yere mücahitleri öldürmeleri, mallarına el koymaları ve mülklere saldırmaları, kesinlikle Allah yolunda cihat değildir. Bilakis bu yapılanlar mücrim Esed rejimine yardım etmek, mücahitlere ise karşı olmaktır. Yeryüzünde fesat çıkarmak ve Suriyeli mücahitleri arkadan vurmaktır.

2.Bütün kardeşlerimizin bu örgüte karşı dikkatli olmalarını istiyoruz. Hele ki bu örgüte yakın olan kardeşlerimizin daha dikkatli olmaları gerekiyor.

3.Bu örgütün mücahitlere, emniyet mensuplarının mallarına ve silahlarına cihatta bize destek sağlayacak eşyalarını gasp etmelerinden ve devamlı saldırı halinde olmalarından dolayı bunlarla savaşmak vaciptir ve bu uğurda can veren mücahit kardeşlerimizde hiç şüphesiz şehittir. Bu örgütün yaptığı zalim Esed rejimine destek olmaktır.

4.Komutanları, hedefleri ve destekçileri belli olmayan, bu örgüte mensup olmak ve onların bayrakları altında savaşmak yasaktır. Onlar tevhid bayrağı altında mücadele etseler bile bu bayrak onların elinde ancak gösteriş için dalgalanmaktadır.

5.Mücahitlerin ve sivil masum insanların kanları kimlerin eline bulaştıysa onlar bağımsız şer-i mahkemeye sunulacak ve Allah’ın hükmü ile hükmedilecektir. 

Son olarak bizler Allah (c.c) karsısında, IŞİD’in mücahitlere ve masum sivillere yaptığı zulümler konusunda sorumlu olmadığımızı ve masum olduğumuzu bildiriyoruz.

Ey Allah’ım biz ilettik sen bize şahit ol…

Ey Allah’ım biz ilettik sen bize şahit ol…

Ey Allah’ım biz ilettik sen bize şahit ol…

Bu beyanname 03.01.2014 Pazartesi tarihli, İslam Alimleri Heyeti'nin beyanıdır.

1-Heyetu-l Şam el İslamiyye (Şam İslam Heyeti)

2-Rabıtat Ulema el Şam (Şam Alimler Birliği)

3-Rabıtatu-l Ulema el Suriyyin ( Suriye Alimler Birliği)

4-Ulema ve Duat el Sevre el Suriyye (Suriye Devrimi Alim Ve Davetçileri)

5-el Heye el Şeriyye Fi Muhafazat Haleb (Halep Şer İ Heyeti)

6-Rabıta Hutabe el Şam (Şam Hatipler Birlipi)

7-Cemiyetu-l Ulema el Kurd Fi Suriye (Suriye Kürt Alimler Cemiyeti)

8-el Multeka el İslamı el Suri (Suriye Alimler Topluluğu)

9-Heyetu-l Ulema el Ehrar Fi Suriye (Suriye Özgür Alimler Heyeti)"

bildiri.jpg

HABERE YORUM KAT

10 Yorum