1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Selefi Adayı Veto Protestosuna Saldırı: 11 Ölü
Mısırda Selefi Adayı Veto Protestosuna Saldırı: 11 Ölü

Mısır'da Selefi Adayı Veto Protestosuna Saldırı: 11 Ölü

Mısır'da Selefi adayın cumhurbaşkanlığı adaylığının iptal edilmesini ve askerî yönetimi protesto eden kalabalığa ateş açıldı: 11 ölü!

02 Mayıs 2012 Çarşamba 11:02A+A-

Mısır Savunma Bakanlığı yakınındaki Abbasi meydanınd askeri vesayet karşıtı gösteri kana bulandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Abbassi meydanında savunma bakanlığı önünde geçici askeri liderliğe ve başkanlık adaylarına konulan vetolara karşı protesto gösterisi sırasında kan döküldü. 

Silahlı kişiler Savunma Bakanlığı önünde kamp kuran göstericilere ateş açtı, 11 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. 

Bir iddiaya göre ise ölü sayısı 20.

Cumartesi'den bu yana Bakanlık önünde kamp kuran göstericiler, askeri konseyin bir an önce görevi sivillere devretmesini ve Yüksek Seçim Kurulu'nun, Salih Ebu İsmail'in cumhurbaşkanlığı adaylığını reddeden kararından vazgeçmesini istiyordu.

Kimliği belirsiz saldırganların açtığı ateşin ardından çok sayıda ambulansın olay yerine geldiği belirtiliyor. Geçtiğimiz cumartesi gecesi de aynı bölgede çıkan çatışmalarda 100 kadar gösterici yaralanmıştı.

Seçimin ilk turuna üç hafta kala Kahire'de yaşanan bu gelişmenin, ülkedeki gerilimi daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

 

YAS İLAN EDİLDİ

Müslüman Kardeşler öldürülen 11 eylemci için iki günlük yas ilan etti.

misir.jpg

Protestocular Selefilerin en-Nur Partisi’nden cumhurbaşkanlığına aday olan Hamza Salih Ebu İsmail'in seçimlere girişinin engellenmesine öfkelerini dile getirmek için dört gündür Savunma Bakanlığı önünde eylem yapıyordu. Ebu İsmail, annesinin ABD vatandaşlığı nedeniyle yarıştan diskalifiye edilmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum