1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mavi Marmara Müştekilerinin İfadeleri Alınıyor
Mavi Marmara Müştekilerinin İfadeleri Alınıyor

Mavi Marmara Müştekilerinin İfadeleri Alınıyor

Siyonist İsrail askerlerinin saldırısı sonucu 9 kişinin şehadeti ve yaklaşık 50 kişinin yaralanması ile ilgili İsrail aleyhine açılan dava görülmeye başlandı.

02 Ekim 2012 Salı 02:30A+A-

 

Siyonist İsrail askerlerinin saldırısı sonucu 9 kişinin şehadeti ve yaklaşık 50 kişinin yaralanması ile ilgili İsrail aleyhine açılan dava görülmeye başlandı. Gemide bulunan gönüllülerin ifadelerine başvuruluyor. İfadeler alındıktan sonra esas dosya 6 Kasım’da tüm mağdurların katılımı ile İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

Kamuoyunda “Mavi Marmara” olayı olarak bilinen 30-31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu 9 kişinin şehadeti ve yaklaşık 50 kişinin yaralanması ile ilgili İsrail aleyhine açılan dava görülmeye başlandı. Mahkeme kapsamında 140 sayfalık iddianame hazırlanırken, sürecin daha hızlı işlemesi için ilk ifadelerin müştekilerin bulunduğu illerde alındığı öğrenildi.

22 Mayıs 2012’da ambargo altındaki Filistin’e insani yardım malzemesi götürmek amacıyla yaklaşık 600 aktivist ile yola çıkan Mavi Marmara gemisinin Akdeniz açıklarında 30-31 Mayıs 2010 tarihlerinde İsrail askerlerinin saldırısına uğraması sonucu mağdur olanlar, bulundukları illerdeki Ağır Ceza Mahkemeleri’ne ifade vermeye başladı. Mavi Marmara gemisinde bulunan Aydın’daki tek gönüllü Muzaffer Arslan, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelen talimat gereği Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ifade verdi. İllerdeki tüm mağdurların ifadeleri alındıktan sonra 6 Kasım 2012 günü İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tüm mağdurların katılımı ile duruşma yapılacağı öğrenildi. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT