1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da Diyalog Görüşmeleri Askıya Alındı
Lübnan'da Diyalog Görüşmeleri Askıya Alındı

Lübnan'da Diyalog Görüşmeleri Askıya Alındı

Lübnan Meclis Başkanı Berri'nin çağrısı üzerine geçen yıl başlatılan "ulusal diyalog toplantıları" askıya alındı.

06 Eylül 2016 Salı 09:03A+A-

Hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Berri, "cumhurbaşkanının seçilememesi, yeni seçim kanunu ve çöplerin toplanmaması başta olmak üzere ülkenin yaşadığı krizlerin" ele alınması için geçen yıl başlatılan ulusal diyalog toplantılarını askıya aldı.

Toplantılara katılan 8 Mart Hareketi'nden Ulusal Özgürlük Hareketi'nin "Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında yönetim ve idari atamalarda bir anlaşmanın olmamasını" gerekçe göstererek diyalog görüşmelerinden çekilme tehdidinde bulunması üzerine görüşmelerin ertelendiği aktarıldı.

Bu arada Ulusal Özgürlük Hareketi lideri Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil de bugün düzenlenen diyalog görüşmelerinde "Müslümanlar ile Hristiyanlar arasında yönetim ve idari atamalarda anlaşma" yapılması şartını masaya yatırmasının nedenini açıkladı.

Diyalog toplantıları, "cumhurbaşkanının seçilememesi, yeni seçim kanunu ve çöplerin toplanmaması olmak üzere ülkenin yaşadığı krizlerin" ele alınması için Meclis Başkanı Berri'nin çağrısı üzerine Eylül 2015'te başlatılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT