1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da Hafter'in Saldırılarına Tepkiler Büyüyor
Libya'da Hafter'in Saldırılarına Tepkiler Büyüyor

Libya'da Hafter'in Saldırılarına Tepkiler Büyüyor

Libya'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), darbeci General Halife Hafter'e bağlı güçlerin, Bingazi'nin batısındaki bölgelere düzenlediği saldırıları kınadı.

17 Kasım 2016 Perşembe 09:39A+A-

İhvan'dan yapılan açıklamada, Hafter'e bağlı güçlerin iki gün önce Bingazi'nin batısında yer alan Kanfude ve El-Kavarişe bölgelerinde askeri operasyon başlattığına işaret edilerek, Kanfude bölgesinde mahsur kalan vatandaşları hedef almaya devam eden saldırılar "vahşice" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, bombardımanda çocukların da arasında bulunduğu birçok kişinin hayatını kaybettiği belirtilerek, "Aynı ülkenin çocukları arasında devam eden iç savaşın durması ve bölgede mahsur kalan vatandaşların güvenli bölgeye çıkarılması" çağrısında bulunuldu.

Öte yandan Hafter'e bağlı "Es-Saika Güçleri" Sözcüsü Albay Milud ez-Zevi de iki günden bu yana Bingazi'nin batısında IŞİD ile Ensar eş-Şeria hedeflerine yönelik havadan destekli karadan operasyon düzenlediklerini belirtti.

Zevi, kentin batısında yer alan şiddet örgütlerinin karargah ve gözlemevi olarak kullandığı, El-Kavarişe Kapısı, Uygulamalı Mühedislik ve İşitme Engelliler Enstitüsü ve Trablus anayolunun tümüyle kontrol altına alındığını ifade etti.

Zevi çatışmalarda 8 askerin öldüğünü ve IŞİD’e ait 5 cesedin ele geçirildiğini kaydetti.

Ülkedeki çatışmaları sona erdirmek için Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet, 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı.

Anlaşma gereğince Fayiz Sirac önderliğinde kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. Sirac, dokuz kez yapılan güvenoyu görüşmelerinin ardından, 15 Nisan'da, hükümetin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını bildirmişti.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT