1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kudüs ile Dayanışmak İçin İstanbul Halkı Meydanlardaydı!
Kudüs ile Dayanışmak İçin İstanbul Halkı Meydanlardaydı!

Kudüs ile Dayanışmak İçin İstanbul Halkı Meydanlardaydı!

İstanbul’da bugün halk Kudüs için meydanlardaydı. Fatih Camii önünde  toplanan onbinler Cuma namazı sonrası Saraçhane’de kurulan miting alanına doğru yürüdü.

08 Aralık 2017 Cuma 20:29A+A-

ABD başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınacağına yönelik açıklamasını lanetlemek için İHH’nın çağrısıyla sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerinde destek verdiği eylem için Fatih camii önünde toplanan halk, Cuma namazı sonrası tekbirler eşliğinde ‘Suriye’den Kudüs’e İntifada Her Yerde’’ ‘Kahrolsun Siyonizm’, ‘’Yasasın Küresel İntifada’, ‘Katil ABD Ortadoğu’dan Defol’, ’Kahrolsun Siyonist İşgal’, ‘Kudüs Onurumuzdur’, “Yaşasın Ümmet Dayanışması” sloganları, marş ve ezgiler eşliğinde  Saraçhane parkında kurulan miting alanına doğru yürüdü.

fatih-20161208-01.jpg

img_4549_resize.jpg

Miting alanında kurulan platformda ilk sözü İstanbul Memur-Sen il başkanı Dural Baki aldı. Kudüs’ün kısa tarihinden bahseden Baki, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesini kesinlikle kabul edilemeyeceğini ve bu kararın  Müslümanlar açısından yok hükmünde olduğunu belirtti.

img_4548_resize.jpg

fatih-20161208-02.jpg

Baki sözlerinin devamında hükümete şu çağrıda bulundu: “Hükümetin ‘Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir’ demecini destekliyor ve bunun yetmeyeceğini; İsrail ile siyasi, askeri ve diplomatik tüm ilişkiler kesilmelidir.” Dural Baki, Mavi Marmara  davasındaki kararın iptal edilmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerini sona erdirdi.

img_4541_resize.jpg

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sözü İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım aldı. Mavi Marmara şehitlerine rahmet okuyarak söze başlayan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD Başkanı Trump, Müslümanların kutsallarına bilinçli bir şekilde dokunmuştur. Amerika içerisindeki iç sıkıntılarını aşmak için Siyonistlere yanaşarak böyle bir karar açıklamıştır. Bu bir savaş ilanıdır. Umarım Müslüman halklar bu işin ciddiyetine varırlar. Bu karardan sonra Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere karşı duyarlılığı artırmamız lazım. Tüm Filistinliler, çevre ülkelerdeki Müslümanlar, Mescid-i Aksa için gereken tedbirleri alacaklardır. Meydanlara inmekten ve bedel ödemekten geri durmayacaklardır. Doğal olarak bu, bütün dünyada yankı uyandıran bir mesele haline gelecektir. Tabi Trump'ın bunu yaparken asıl hedefi bütün Müslümanları Kudüs ile uğraştırarak Suriye ve Irak'ta istediği pozisyonlara kavuşabilmektir. Fakat biz de şunu biliyoruz ki Kudüs ve diğer beldelerimizdeki cihad bir ve bütündür. Bu karar inşallah, Amerika'nın çözülme sürecini başlatacaktır.”

img_4530_resize.jpg

Yıldırım “inşallah bu ve buna benzer kararlar ümmetin birliğine ve dirilişine vesile olur” diyerek sözlerine son verdi.

img_4534_resize.jpg

fatih-20161208-03.jpg

Farklı STK ve siyasi parti temsilcilerinin konuşmalarıyla devam eden eylem Metin Balkanlıoğlu’nın kapanış konuşması ve duasıyla sona erdi.

img_4557_resize.jpg

img_4554_resize.jpg

img_4552_resize.jpg

img_4550_resize.jpg

20171208_141449.jpg

20171208_141846.jpg

img_4528_resize.jpg

20171208_142012.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum