1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katliam Sürerken, Firarlar da Artıyor!
Katliam Sürerken, Firarlar da Artıyor!

Katliam Sürerken, Firarlar da Artıyor!

Ordudan ayrılan askerler kervanına son olarak Alevi kökenli bir kadın subay da katıldı. Esed’in ordusunu terk eden Zubeyde el-Miqi birlik çağrısında bulundu.

12 Ekim 2012 Cuma 15:14A+A-

Haksöz Haber

Sosyal medyada hemen her gün Suriye ordusunu terk eden askerlerin görüntüleri yayınlanıyor. Bugüne dek yayınlanan bu görüntüler hep erkek askerlere aitti. Youtube’da ilk kez bir kadın subayın orduyu terk ettiğine dair açıklaması yer aldı. Zubeyde el-Miqi adlı bu kadın subayın Alevi olması ise daha ilginç bir manzara oluşturmakta.

Youtube’daki açıklamasında Miqi şunları söylüyor:

“Ey halkım ve ey bağlı olduğum taifenin insanları, ülkede devam eden çatışma zalim ile mazlum arasında, rejim ile halk arasında bir kavgadır.  Mücadele asla mezhepler ya da azınlıklar arası bir çatışma değildir ama rejim bunu bir mezhep çatışmasına dönüştürmeyi amaçlamakta ve bu yolla devrimi amacında saptırmayı hedeflemektedir. Ey silah arkadaşlarım, hep birlikte onurumuz ve ulusumuzun zaferi için çalışalım. Ülkemizin mezhep temelli bir ülke olmadığını gösterelim. Ulusal birliğimizin mezhepçiliğin üstünde olduğunu gösterelim. Halkımıza taifeciliğin ülkemizi yok ettiğini anlatalım.”

Açıklamasında Kuran’dan ayetler de okuyan Miqi, katletmenin haram olduğunu vurguluyor.  

Ayrıca firarına destek olan herkese teşekkür ediyor ve Özgür Suriye Ordusu’nun Şam ve çevresindeki birliklerine katılma arzusunu ifade ediyor.

Türkiye’de yerleşik olan Albay Riyad el-Esad tarafından Temmuz 2011’de kurulduğu ilan edilen Özgür Ordu’nun ne kadar mensubu bulunduğu tam olarak bilinmemekle beraber, firari sayısının 100 bini aştığı sanılıyor.

HABERE YORUM KAT