1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Kardavi: Suriyeli Mücahitlere Silah Göndermek Farzdır!
Kardavi: Suriyeli Mücahitlere Silah Göndermek Farzdır!

Kardavi: Suriyeli Mücahitlere Silah Göndermek Farzdır!

Katar’ın başkenti Doha’da verdiği hutbede Suriye’de yaşanan zulme dikkat çekti.

14 Eylül 2012 Cuma 15:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dünyaca tanınan Müslüman âlim Yusuf el Kardavi, bugün Cuma namazında özellikle Suriye gündemi üzerine konuştu. “İslam ülkelerinin özgürlük için savaşan halka silah göndermesi farzdır.” diyen Kardavi, Suriyeli mücahitlere yardım çağrısında bulundu.

Dünyanın bütün onurlu ve özgür haklarının Suriye halkının yanında saf tutması gerektiğini söyleyen Kardavi, Allah’ın izniyle halkın zafere erişeceğini ifade etti.

Bütün vahşete ve Esed rejiminin zalim baskılarına karşı yaklaşık 2 yıldır sürekli bir şekilde direnen Suriye halkının şerefli bir halk olduğunun altını çizen Kardavi, katil Baas rejimini destekleyen kimi âlimlerin tutumunun ise üzüntü ve utanç verici olduğunu belirtti.

Baas Rejimi İsrail’i Bile Geçti!

Esed rejiminin, İsrail gibi zalimlikte kimsenin eline su dökemeyeceği katil bir devleti dahi geride bıraktığını söyleyen Kardavi, İsrail’in işlediği katliamlara ara verdiğini ancak Beşşar Esed rejiminin aralıksız bir şekilde kendi halkını bombaladığının altını çizdi.

“Dünyanın hiçbir yerinde kendi halkına karşı böyle gaddarca savaşan bir rejim görmedik.” diyen Kardavi, Suriye ordusunun halkın parasıyla aldığı silah, tank, helikopter ve uçakları yine halkını katletmek için kullandığını belirtti.

Suriye halkının protesto gösterilerinin başladığı ilk aylarda ne silah, ne kılıç, ne bıçak hiçbir şiddet aracını kullanmadan barışçıl gösterilerle adalet ve özgürlük talep ettiğini de hatırlatan Kardavi, rejim güçlerinin bu talebe silahlarıyla, şebbihalarıyla, tanklarıyla, toplarıyla cevap verdiğini anımsattı.

Yardım Etmek İslami Sorumluluk

İslami bir sorumluluk gereği olarak Suriye halkının yanında olmamız gerektiğini hatırlatan Kardavi, mazlum ve Müslüman halkın yanında olmanın dinin bir emri olduğunu vurguladı. İslam ülkelerinin de özgürlük için savaşan halka silah göndermesinin farz olduğunu ifade etti.

Mısır’da, Tunus’ta, Libya’da olduğu gibi Suriye halkının da özgürlük hakkı olduğunu belirten Kardavi Irak’tan Lübnan’a Suriye’den Libya’ya ve diğer tüm İslam coğrafyalarına direnen, mücadele eden tüm Müslümanlara dua ederek hutbesine son verdi.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum