1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Kahramanmaraş Halkı Suriyeli Muhacirlerin Yanında
Kahramanmaraş Halkı Suriyeli Muhacirlerin Yanında

Kahramanmaraş Halkı Suriyeli Muhacirlerin Yanında

Kahramanmaraş’ta 60 STK bir araya gelerek Suriyeli muhacir kardeşlerimize yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarını protesto etti.

15 Temmuz 2014 Salı 19:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kahramanmaraş’taki sivil toplum kuruluşları “Kahramanmaraş Platformu” adı altında bir araya gelerek, 13 Temmuz Pazar günü Suriyeli muhacir kardeşlerimize yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarını protesto etti.

Yapılan saldırıların açık bir tahrik ve provokasyon girişimi olduğu belirtilen basın açıklamasında karanlık odakların organize ettiği bu üzücü olaylar için Kahramanmaraş halkına sağduyu çağrısı yapıldı. Buna ilave olarak Haşr Suresinin 9. Ayeti okundu: “Daha önce Medine'yi yurt edinmiş ve gönüllerine imanı yerleştirmiş olan kimseler, kendilerine göç edip gelenleri severler ve onlara verilenler karşısında içlerinde bir kaygı duymazlar. Kendilerinin ihtiyaçları olsa dahi, göç eden yoksul kardeşlerini öz canlarına tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar başarıya erenlerdir.”

Basın açıklamasında bir de Suriyeli kardeşimize söz verildi. İsmi Ethem Şamil olan bu avukat kardeşimiz; Türkiye ve Suriye Müslümanlarının ancak kardeş olabileceğini, Kahramanmaraş halkının bu zamana kadar büyük bir Ensarlık örneği gösterdiğini söyleyerek çıkan olaylardan dolayı üzüntüsünü belirtti. Ayrıca zalim Esed yanlılarının fitne çıkararak bir arada kardeşçe yaşayan Suriye ve Türkiye halkını çatıştırmak istediklerini ifade etti.

Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Av. M. Yusuf Bülbül’ün okuduğu basın açıklamasında “Barışı, kardeşliği ve huzurumuzu hedef alan bu tür saldırıları şiddetle, nefretle ve lanetle kınıyor, Suriyeli kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da maddi ve manevi anlamda yardımlarımızın artarak devam edeceğini bildiriyoruz.” denildi.

Haber: Celal Kurşun / Kahramanmaraş Özgür-Der Girişimi

kahramanmaras-platformu-02.jpg

kahramanmaras-platformu-03.jpg

BASIN AÇIKLAMASI

13 Temmuz Pazar günü şehrimizde meydana gelen Suriyeli kardeşlerimize yönelik şiddet olaylarını nefretle ve lanetle protesto ediyor, bu saldırıların açık bir tahrik ve provokasyon girişimi olduğunu düşünüyoruz.

Önce Gaziantep'te, ardından ilimizde ve son olarak, dün Adana'da arka arkaya gelişen bu tür olayların karanlık odaklar tarafından organize edildiği çok açıktır. Ancak bu kirli ve karanlık oyunun Türk milletinin ve Kahramanmaraş halkının yüksek sağduyusuyla boşa çıkarılacağından şüphemiz yoktur.

Ülkelerinden kaçarak şehrimize sığınmak zorunda kalan yaklaşık 60 bine yakın Suriyeli kardeşimiz 3 yıldan bu yana şehrimizde huzur ve güvenlik içinde misafir edilmektedir. Kahramanmaraş'ın misafirperverliğinden, şehrin huzur ve güven ikliminden her daim memnun kalan Suriyeli kardeşlerimiz bu sebeple özellikle Kahramanmaraş'ı tercih etmektedirler.

Ne İslam ahlakıyla, ne de Türk örf ve adetleriyle hiç bir alakası olmayan mazlum ve mağdurlara yönelik bu şiddet eylemlerinin, her zaman mağdurun ve mazlumun yanında yer alan Kahramanmaraş halkına mal edilmesi asla kabul edilemez.

Kahramanmaraş halkı Suriyeli kardeşlerini Muhacir olarak görmektedir. Allahu Teala Haşr Suresi 9. ayette muhacir ve ensar ilişkisi hakkında şöyle buyurmaktadır: "Daha önce Medine'yi yurt edinmiş ve gönüllerine imanı yerleştirmiş olan kimseler, kendilerine göç edip gelenleri severler ve onlara verilenler karşısında içlerinde bir kaygı duymazlar. Kendilerinin ihtiyaçları olsa dahi, göç eden yoksul kardeşlerini öz canlarına tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar başarıya erenlerdir."

İşte Kahramanmaraş halkı olarak bizler bu müjdeye nail olmak için Suriyeli kardeşlerimizi sevdiğimizi, onlara verilenler karşısında kaygı duymadığımızı ve hatta onları öz canlarımıza tercih ettiğimizi tekrar dile getirmek istiyoruz. Çünkü biz “Sizden biriniz, kendisi için istediği şeyi, din kardeşi için de istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.”  buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz.

Çünkü biz 500 yıl önce İspanya zulmünden kaçan Yahudileri himaye eden bir ecdadın torunlarıyız. Bu sebeple özellikle rahmet ve merhamet ayı olan Ramazan'da din kardeşlerimiz, ortak tarihimiz ve komşuluk hukukumuz olan Suriyelilere reva görülen bu muamele bizleri derinden yaralamıştır.

Elbette 60 bine yakın Suriyeli sığınmacının içinde yanlış yapan, halkımızı rahatsız eden kötü niyetli kişilerin olması doğaldır. Özellikle dilencilerin ve suça bulaşan kişilerin sayısının artması Kahramanmaraşlıları rahatsız ettiği kadar, Suriyeli kardeşlerimizi de rahatsız etmektedir. Bu sebeple öncelikle dilencilerin şehir merkezinden uzaklaştırılarak, çadır kente alınması, suça karışanların ise sınır dışı edilmesi gibi tedbirlerin acilen uygulanması hem Suriyeli kardeşlerimizin, hem de Kahramanmaraş halkının huzur ve güvenliği için zorunludur.

Kahramanmaraş Platformu olarak, birlik ve bütünlüğümüzü, barışı, kardeşliği ve huzurumuzu hedef alan bu tür saldırıları şiddetle, nefretle ve lanetle kınıyor, Suriyeli kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da maddi ve manevi anlamda yardımlarımızın artarak devam edeceğini bildiriyor, halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyor,  yeni saldırıların önlenmesi için de bu karanlık ve kötü niyetli kişilerin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

KAHRAMANMARAŞ PLATFORMU

1.ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ

2.ASDER İL TEMSİLCİLİĞİ

3.ASSAM İL TEMSİLCİLİĞİ

4.BAYINDIR MEMUR-SEN

5.BEM BİR-SEN

6.BERTİZLİLER VAKFI

7.BEŞİR DERNEĞİ

8.BİRLİK HABER-SEN

9.BÜRO HAK-SEN

10.BÜRO MEMUR-SEN

11.DİN GÖREVLİLERİ ve GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ

12.DİYANET-SEN

13.DUY-DER

14.EĞİTİM BİR-SEN

15.EĞİTİM HAK-SEN

16.EKİN-DER

17.ENERJİ BİR-SEN

18.ERDEM DÜŞÜNCE VE KÜLTÜR DERNEĞİ

19.GÖKSUNLULAR DERNEĞİ

20.GENÇ MEMUR-SEN

21.GENÇ UFUK DERNEĞİ

22.GÜLHANDER

23.HAK-İŞ

24.HAZIR AYAKKABICILAR VE SANAYİCİLERİ ODASI

25.HİZMET-İŞ

26.İHYA VAKFI

27.İLİM YAYMA CEMİYETİ

28.İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

29.İYİ-DER

30.KAHRAMANMARAŞ ÖZGÜR-DER GİRİŞİMİ

31.KAHRAMANMARAŞ KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ

32.KAHRAMANMARAŞ ÇEÇEN KÜLTÜR DERNEĞİ

33.KSÜ VAKFI

34.KAHRAMANMARAŞ BAROSU

35.KAMİMDER

36.MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ

37.MAZLUM-DER

38.MEDENİYET GENÇLİĞİ DERNEĞİ

39.MEMUR-SEN

40.MÜSİAD

41.ORTOPEDİK ENGELLİLERİ KORUMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

42.ÖĞ-DER

43.ÖZ ORMAN -İŞ

44.ÖZ SAĞLIK İŞ

45.ÖZ İPLİK İŞ

46.PAZARCIK ERDEM-DER

47.RIDVAN HOCA VAKFI

48.SAÇAKLIZADE VAKFI

49.SAĞLIK HAK-SEN

50.SAĞLIK-SEN

51.SERBEST MUHASEBECİLER ODASI

52.TEBESSÜM DER

53.TES-İŞ

54.TOÇ BİR-SEN

55.TÜRKİYE GENÇLİK KONFEDERASYONU KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ

56.ULAŞTIRMA MEMUR-SEN

57.ÜLFET VAKFI

58.VERENEL DERNEĞİ

59.YARDIMELİ İL TEMSİLCİLİĞİ

60.YEREL HAK-SEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

HABERE YORUM KAT