1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail: "Kemalist Örnekler İstiyoruz!"
İsrail: Kemalist Örnekler İstiyoruz!

İsrail: "Kemalist Örnekler İstiyoruz!"

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, AK Parti modelini bilmediğini; Türkiye'nin Kemalist ideolojisiyle model olabileceğini söyledi.

14 Aralık 2011 Çarşamba 17:38A+A-

Habertürk’te bugün "Türk büyükelçi iyi koltukta oturdu" başlıklı bir haber yayınlandı. Kerim Üster imzalı haberde Türkiye-İsrail arasındaki alçak koltuk krizinin mimarı olan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un sözlerine yer verildi.

Habertürk’e konuşan Ayalon, “Aslında büyükelçiyi iyi koltukta oturttum. Ben kötü sandalyeye geçtim. Ama yanlış anlaşıldı” diyor.

İsrail, “Kemalist Örnekler” İstiyor

Haberde koltuk krizinin ötesinde dikkatimizi çeken başka vurgularda da bulunuyor Siyonist İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon. Türkiye’nin ancak Mustafa Kemal ile örnek olabileceğini ve “Kemalist örnekler” istediklerini belirtiyor.

Türkiye’nin ideoloji açısından Ortadoğu’daki ülkelere model olabileceğini belirten Ayalon, “Bahsedilen AKP modelini bilmiyorum. Türk büyükelçiliklerinde Kemal Atatürk’ün resimleri bulunuyor. Ortadoğu’da yeni ‘Kemalist örnekler’ istiyoruz” diye konuştu.

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT