1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Askerleri, Hapishanedeki Esirlere Saldırdı
İsrail Askerleri, Hapishanedeki Esirlere Saldırdı

İsrail Askerleri, Hapishanedeki Esirlere Saldırdı

İsrail zindanlarındaki Filistinli esirler işgalci askerlerin tüm saldırılarına rağmen eylemlerini sürdürüyor.

06 Ekim 2011 Perşembe 10:44A+A-

Ofer cezaevini basan işgal askerlerinin, altı günden beri açlık grevinde olan Filistinli esirlere saldırdıkları belirtildi.

Esirlerin yakınları yaptıkları açıklamada, yakınlarını ziyaret ederken işgal güçlerinin vahşi saldırılarına maruz kalan esirlerin yüzlerinde darp izleri gördüklerini belirttiler.

Siyonist işgal zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin, keyfi aramalara son verilmesi, tecrit cezası verilen esirlerin tek kişilik hücrelerden çıkarılması, ziyaretlerin mutat şekilde gerçekleşmesine izin verilmesi, eğitim haklarının iade edilmesi ve esirlere yapılan baskı ve şiddete son verilmesi gibi haklar için yaklaşık bir haftadır başlattıkları açlık grevi dalga dalga yayılıyor.

Esir hareketi talepleri yerine gelinceye kadar grevi sürdüreceklerini belirtirken, Siyonist cezaevi idaresi ve işgal güçleri ise esirleri tehdit etmeyi sürdürüyor.

Siyonist işgal zindanlarında bulunan yedi bine yakın Filistinli esir insanlık dışı uygulamalara maruz kalıyor.

Hamas: “Hedefimiz Bütün Esirleri Kurtarmaktır”
 
İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejiminin zindanlardaki eli kolu bağlı esirlere baskı ve şiddeti sürdürmesinin esirlerin direniş azmini bileyeceğini, onlara karşı cellâtlığa soyunan canilerin yargı ve cezadan kurtulamayacağını ifade etti.

Esirlerin direnişiyle ilgili dün (5 Ekim Çarşamba) bir açıklama yapan Hamas, “Sabır ve direnişi kendilerinden öğrendiğimiz kahraman esirlerimizi selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Esirlerimize vefalı olacağımıza dair sözümüzü burada yineliyoruz. Onların sorunu bizim önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Onların özgürlüğe kavuşması için çabalarımızı sürdüreceğiz. Hem onlara hem de bütün dünyaya, esirlerimiz gün yüzünü görmeden Gilat Şalit’in de görmeyeceğini duyurmak istiyoruz.”

Filistin içinde ve dışındaki Filistinlileri esirleri savunmaya ve onlara destek vermeye çağıran Hamas, hukuk merkezlerinden ve karar mercilerinden de esirleri Siyonistlerin barbar ve vahşi saldırılarından korumalarını istedi.

HABERE YORUM KAT