1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. IŞİD ve PKK/PYD'nin Eylem Benzerliği!
IŞİD ve PKK/PYD'nin Eylem Benzerliği!

IŞİD ve PKK/PYD'nin Eylem Benzerliği!

Türkiye, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin katlettiği direnişçilerin bedenlerini kamyonet üzerinde gezdirip sergilemesiyle IŞİD’in kafa kesme görüntüleri arasında bir fark olmadığını vurguluyor.

05 Mayıs 2016 Perşembe 06:59A+A-

Türkiye, “IŞİD’le mücadele” hususunda Suriyeli direnişçiler yerine Beşşar Esed ve Rusya ile de işbirliği içinde olan PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD’yi destekleyen ülkelere karşı diplomasi hamlesi başlattı.

PYD ile tüm ülkelerce “terör örgütü” olarak kabûl edilen PKK arasındaki bağlantıyı uzunca bir süredir belgeleriyle ABD ve Avrupa’ya sunan Türkiye, şimdi de PYD ve IŞİD'in eylem benzerliğini anlatıyor. Türkiye, diplomatik temaslarında, hem IŞİD hem de PKK saldırılarına maruz kalan Türkiye'de iki örgütün de benzer taktikleri izleyerek saldırılarını gerçekleştirdiğine işaret ediyor.

“IŞİD, Suriye Dışındaki Saldırılarında En Çok Türkiye’yi Hedef Alıyor”

Diplomatik temaslarda Türkiye'nin “IŞİD’le mücadele” stratejisinin belli olduğu ve IŞİD'i bir “terör örgütü” olarak kabûl ettiği, ilk günden bu yana da “IŞİD’le mücadele”de uluslararası koalisyonun içinde yer aldığı vurgulanıyor.

Türkiye’nin “IŞİD’le mücadele”de hâlen en etkin ülke olduğu, IŞİD'in de Suriye dışındaki saldırılarında en çok Türkiye'yi hedef aldığı aktarılıyor.

Türkiye, ABD ve AB'li muhataplarına, “Türkiye'ye, sen karışma, deniliyor ama Türkiye karışalı aylar oldu ve IŞİD tehdidini en çok yaşayan ülke Türkiye.” diyor.

Örneklerle IŞİD ve PYD Arasındaki Eylem Benzerliği

ABD ve Avrupa’nın yanısıra müslüman ülkelerin yetkilileriyle de gerçekleştirilen görüşmelerde Türkiye, “Her iki örgütün (IŞİD ve PYD) kullandığı yöntemler, izlediği taktikler aynıdır. İkisi de terör örgütüdür.” diyor.

Türkiye bu benzerlikleri ise şöyle anlatıyor:

“PYD'nin silahlı gücü YPG'nin sokaklarda kamyonetler üzerinde muhalif cesetlerini sergileyen görüntülerle IŞİD'in kafa kesme görüntüleri aynı terörist zihniyetin ürünü. IŞİD, Kilis'e roket atarken, PKK, Güneydoğu'da güvenlik güçlerine karşı roketli saldırılar düzenliyor. Katyuşalar Güneydoğu'da da kullanılıyor. Türkiye'de PYD ve IŞİD'in gerçekleştirdiği canlı bombalı eylemler benzerlik taşıyor. Her iki örgüt de eylemlerini canlı bomba yöntemiyle gerçekleştiriyor. İki örgüt de bombalı araçlı eylem taktiğine başvuruyor.”.

IŞİD'in Türkiye’yi Hedef Alan Saldırılarının Nedeni

IŞİD, Suriye'deki ilerleyişinin önünde Türkiye'yi engel olarak görüyor. Yaşam kaynaklarının Türkiye tarafından zarara uğratıldığını gören IŞİD, Türkiye'ye saldırıyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT