1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD Kapının Diğer Tarafını da Aldı
IŞİD Kapının Diğer Tarafını da Aldı

IŞİD Kapının Diğer Tarafını da Aldı

IŞİD, iki gün önce Suriye tarafını ele geçirdiği Tenef sınır kapısının Irak tarafını da aldı. Irak ordusu El Velid sınır kapısından çekildi.

24 Mayıs 2015 Pazar 15:01A+A-

Irak güvenlik güçlerinden adının açıklanmasını istemeyen bir subay, "IŞİD, bugün sabah erken saatlerinde Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin çekilmesiyle El Velid sınır kapısını ele geçirdi" dedi.

AFP’ye konuşan subay, Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin Ürdün'le sınır kapısı olan Terbil yakınlarına çekildiğini ifade etti.

Anbar Sınır Komisyonu Başkanı Fuad Casem, Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin El Velid sınır kapısından çekildiğini doğrulayarak, "Sınır kapısında IŞİD’e karşı savunan güvenlik güçlerine askeri destek yoktu. Orada savaşan güçler de yeterli gücü de yoktu" diye konuştu.

Casem, sınır kapısının Suriye ve Irak iki tarafının IŞİD’in kontrolünde olduğunu ifade etti.

IŞİD Cuma günü Humus sınırları içerisinde yer alan Tenef Sınır Kapısı'nın kontrolünü sağlamıştı. Böylece Irak sınırındaki tüm sınır kapıları Suriye rejiminin elinden çıkmış oldu.

IŞİD'in ilerleyişi durmadı

Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana ABD öncülüğündeki koalisyon IŞİD’e karşı hava saldırıları düzenliyordu. Ancak düzenlenen bu saldırılara rağmen IŞİD'in ilerleyişi durdurulamadı.

Son olarak Kobani'den çekilen IŞİD, birkaç ay sonra Suriye ve Irak'ta ilerleyişine yeniden devam etti.

IŞİD hafta başında da Irak'ın Anbar eyaletinin Ramadi kentini ele geçirmişti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT