1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD Hilafet İlan Etti
IŞİD Hilafet İlan Etti

IŞİD Hilafet İlan Etti

Irak ve Suriye'de çok sayıda yerleşim yerini kontrol altında tutan IŞİD hilafet ilan etti, adını da 'İslam devleti' olarak değiştirdi.

29 Haziran 2014 Pazar 22:47A+A-

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü Irak'ın Diyala vilayetinden Suriye'nin Halep kentine kadar olan geniş bir bölgede 'hilafet' ilan ettiklerini duyurdu.

Örgüt internet üzerinden yayınladığı bir ses kaydında liderleri Ebu Bekir Bağdadi'yi de 'halife' ve 'Müslümanların lideri' ilan etti.

Irak'ta yaklaşık üç haftadır belirli bölgelere hakim olan ve Suriye'de de faaliyet gösteren örgüt isminin de bundan böyle 'İslam devleti' olduğunu açıkladı. IŞİD dünyadaki diğer örgütlere de çağrıda bulunarak 'hilafet' çatısı altında savaşmalarını istedi.

IŞİD'in sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki sayfasında yayınladığı bir video kaydında, hilafet devletinin kurulduğunu açıkladı.

Adnani, sadece Suriye ve Irak'taki değil tüm dünyadaki cihat gruplarını IŞİD'e bağlılıklarını ilan etmeye çağırdı.

Adnani, video kaydında şu ifadelere yer verdi:

"Bu bir devlettir, bu bir hilafettir ve artık parçalanma ve çirkin partizanlıkları bir kenara bırakmanın zamanı gelmiştir. Çünkü Allah'ın dininde asla böyle bir şey yoktur. Eğer devlete sırt çevirir ya da ona karşı savaş açarsanız ona değil sadece kendinize zarar vermiş olursunuz."

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum