1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İşgalci İsrail Zulümlerinde Kimlerden Cesaret Alıyor?
İşgalci İsrail Zulümlerinde Kimlerden Cesaret Alıyor?

İşgalci İsrail Zulümlerinde Kimlerden Cesaret Alıyor?

İşgalci İsrail’in Filistin topraklarındaki zulümlerinin geldiği son raddeyi ele aldığı bugünkü yazısında Resul Tosun, bütün bu yaşananlarda Trump öncülüğündeki ABD yönetimi ve İslam dünyasındaki bazı yönetimlerin payı olduğuna dikkat çekiyor.

22 Temmuz 2018 Pazar 16:46A+A-

Bugün Star gazetesinde “Trump bir felaket, destekçileri ondan beter” başlığıyla yayımlanan Resul Tosun imzalı yazıyı ilgilerinize sunuyoruz:

Trump’ın bir felaket olacağı daha seçilmeden önce belliydi.

Terörle mücadele bahanesiyle dünyayı kan gölüne çeviren ABD politikaları, Trump ile birlikte tam bir felakete dönüştü.

Uluslararası hukuku tanımayan, BM’nin aldığı kararları takmayan ve tam bir terör devletine dönüşen İsrail, Trump sayesinde zulmünü artırdıkça artırıyor.

İşgali, terörü ve apartheid sistemini meşrulaştıran kanun İsrail parlamentosunda 62’ye 55 oy ile kabul edilmesinin ilk sorumlusu Trump’tır.

***

İsrail anayasası olmayan ülkelerden biridir. Temel kanunlarla idare edilen İsrail, coğrafi hudutları belli olmayan dünyadaki tek ülkedir.

Coğrafi hudutları belli olmadığı için işgal altındaki Filistin topraklarını değişik bahanelerle işgal etmeyi sürdürmektedir.

Filistin topraklarına Yahudi yerleşim birimleri işgal ede ede fiili bir durum oluşturmuş, şimdi de çıkardığı kanunla bu işgali meşrulaştırmanın adımını atmıştır.

***

Sadece işgali meşrulaştıran bir adım atmakla yetinmemiş aynı zamanda İsrail vatandaşı olan Filistinlileri bile insan yerine koymamak gibi tamamıyla apartheid sistemiyle özdeşleşen bir yasa yapmıştır.

Filistinlilerin geleceğini belirleme hakkının olmadığını temel yasaya dönüştürmüştür.

BM’nin öngördüğü iki devletli çözümü tamamıyla rafa kaldırmıştır.

Yani bölgede barışı bir serap olmaktan bile çıkarmış tam bir hayale dönüştürmüştür.

***

Tabii ki bu durumun ilk sorumlusu İslam dünyasıdır, İslam dünyasındaki kukla yönetimlerdir.

Fakat bir nebze de olsa insan haklarından ve adaletten bahseden uluslararası kuruluşlar vardır ve bu kuruluşlar aracılığıyla hak arama yollarına baş vurulmaktadır.

Cumhurbaşkanımızın ‘dünya beşten büyüktür’ diyerek ikaz etmeye çalıştığı uluslararası sistem maalesef çifte standartlı ve adaletsiz bir sistemdir.

Bununla birlikte bu alanda hak talebinden vaz geçilmemiştir.

***

Fakat bu alanın da ABD işgali (!) altında olduğunu göz önünde bulundurursak Kudüs’ün İsrail başkenti olması BM’de 128’e karşı 9 oyla reddedilmesine rağmen ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasının ne anlama geldiği netlik kazanmış olur.

İsrail’in işgali terörü ve apartheid sistemini meşrulaştıran yeni kanunu ABD’nin bu desteği sayesinde çıkardığını dolayısıyla Trump’ın nasıl bir felaket olduğu da netlik kazanmış olur.

Önceki başkanlar bu kararı sürüncemede bırakmış ama Trump seçim vaadi olarak ilan etmiş ve uygulamıştır!

***

Evet Trump dünyanın üzerine çökmüş kara bulut gibi bir felaket.

Fakat elindeki gücü bölge desteği olmadan atacak kadar da aptal değil.

Trump terör devleti İsrail’in emellerine hizmet ederken maalesef darbeci Sisi yönetimi ve bazı körfez yöneticilerinin de desteğini almıştır.

Zahirde İsrail’e düşman rolü oynayıp su altından İsrail’e hizmet eden bu yönetimlerin sorumluluğu elbette ki Trump’ınkinden daha fazladır.

Bunların ‘Asrın Pazarlığı’ diye dayattıkları proje Filistin’i İsrail’e bırakan Filistinlileri de Sina çölüne sürmeyi içeren bir ihanet projesidir.

Dolayısıyla Arap Birliği’nin çıkarılan kanunu kınaması komediden öte bir şey değildir!

Evet Trump bir felakat, destekçileri ondan beter!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum