1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Askerleri Bir Filistinli Genci Daha Katletti!
İşgalci İsrail Askerleri Bir Filistinli Genci Daha Katletti!

İşgalci İsrail Askerleri Bir Filistinli Genci Daha Katletti!

İşgalci İsrail güçleri, Batı Şeria’nın el-Halil kentindeki Tel er-Rumeyde Mahallesi’nde işgalci askeri bıçakladığı gerekçesiyle Filistinli bir genci vurarak katletti.

17 Eylül 2016 Cumartesi 11:16A+A-

AA’da yer alan habere göre, İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria’nın el-Halil kentinde Filistinli bir genci katletti.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Tel er-Rumeyde Mahallesi’nde bir İsrail askerini bıçaklayan Filistinli genç öldürüldü. Bıçaklanan İsrail askeri ise hafif yaralandı.” ifadeleri kullanıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise işgalci askerlerin açtığı ateş sonucu el-Halil kenti sâkinlerinden 25 yaşındaki Hatem Abdulhafiz eş-Şeludi’nin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu olayla birlikte işgal güçlerinin son 24 saat içinde katlettiği Filistinlilerin sayısı 3’e yükseldi. İşgalci İsrail askerleri, dün Batı Şeria’da aracıyla İsrailli yerleşimcilere çarptığı öne sürülen bir Filistinli genci vurarak katletmiş, olayda bir Filistinli de yaralanmıştı. Tel er-Rumeyde Mahallesi’nde de bir Filistinli, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

İşgal askerleri dün ayrıca Doğu Kudüs’te polise bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddia edilen yirmili yaşlardaki bir Ürdünlüyü de vurarak katletmişti. (Tıklayın: İşgalci İsrail Güçleri İki Genci Daha Katletti!)

HABERE YORUM KAT