1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Parlamentosu Knesset’ten İşkenceye Onay
İşgal Parlamentosu Knesset’ten İşkenceye Onay

İşgal Parlamentosu Knesset’ten İşkenceye Onay

İşgal rejimi parlamentosu Knesset, 15 oya karşı 45 oyla polislerle Şabak görevlilerini sorguladıkları zanlıyı kayıt altına almaktan muaf tutan kanunu onayladı. 

22 Kasım 2016 Salı 21:59A+A-

Filistin halkına karşı işledikleri cinayetler nedeniyle işgal askerleriyle işgal polisine kanun zırhı giydiren işgal rejimi parlamentosu Knesset, 15 oya karşı 45 oyla polislerle Şabak görevlilerini sorguladıkları zanlıyı kayıt altına almaktan muaf tutan kanunu onayladı. 

Knesset’in kabul ettiği kanunla, Şabak görevlileri ve işgal polisi işkence altında ifadesini aldıkları şüpheliyi kayıt altına almayacak ve videoya çekmeyecek. Hâlbuki kanunlar, sorguların ve ifade almaların videolara çekilmesini öngörüyor.

Kanun teklifinde bulunan işgal rejimi İçişleri Bakanı Gilad Erdan yasayı savunarak ve direniş gruplarını kast ederek, “Terör örgütleriyle yapılan çatışma ve mücadeleden dersler çıkarıyoruz. Bu örgütler militanlarını sorguları nasıl atlatacakları yönünde eğitiyorlar. Dolayısıyla sorgulamaları kayıt altın alma ve vidolarını çekme sorgunun gidişatını engelliyor ve sorgulanan şahıslar üzerinde caydırıcılığı kaldırarak gereken bilgi ve ifadeyi vermelerini zorlaştırıyor” dedi. 

Kanun teklifi yasalaşırsa işgalci sorgucular istedikleri gibi şüpheliye işkence edecek, bundan dolayı yargılanıp cezalandırılamayacak. 

Siyonist parlamento bu yasayla işkenceci görevlilere adeta kanuni bir zırh giydirmiş oldu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT