1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'ın Yerli Füze Savunma Sistemi 2019'da Faaliyete Geçiyor
İran'ın Yerli Füze Savunma Sistemi 2019'da Faaliyete Geçiyor

İran'ın Yerli Füze Savunma Sistemi 2019'da Faaliyete Geçiyor

İran, uzun süredir üzerinde çalıştığı karadan havaya Bavar 373 füze savunma sisteminin 2019'da kullanıma hazır hale geleceğini duyurdu.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 23:46A+A-

İran Savunma Bakan Yardımcısı Muhammed Ahadi yaptığı açıklamada, Bavar 373'ün, Rus S-300 füzelerinin muadili olduğunu ancak İranlı uzmanlarca ileri teknoloji kullanılarak geliştirildiğini bildirildi.

Yazılımının İranlı mühendislerce yapıldığı bildirilen taşınabilir özelliğe sahip Bavar 373'ün 4 füze fırlatıcısı bulunuyor.

İran Savunma Bakanlığı kaynakları, füze savunma sistemlerinin 2019'un mart ayında faaliyete geçeceğini belirtiyor.

İran ordusunun kara, deniz ve hava alanında kendini geliştirdiğini aktaran Ahadi, ülkesinin savunma harcamalarında çok ileri bir düzeyde olmadığını kaydetti.

İran'ın Orta Doğu'daki ezeli rakibi Riyad'a atıfta bulunan Ahadi, Suudi Arabistan'ın savunma harcamalarında dünyada üçüncü sırada olduğunu dile getirdi.

İran donanması, savaş gemisine ilk kez yerli üretim silah monte etti

ABD yönetiminin İran'a yönelik yaptırımları yeniden hayata geçirmesinin ardından tansiyonun yükselmesiyle İran da peş peşe adımlar atıyor.

Bavar 373'ün ardından İran, envanterindeki bir savaş gemisine yerli üretim savunma sisteminin monte edildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, Kamand adı verilen kısa menzilli savunma sisteminin kıyı ve deniz testlerini başarıyla geçtiğini söyledi.

Kamand'ın ikinci bir kruvazöre daha monte edileceği aktarılırken Kamand'ın, Falanaks'ın geliştirilmiş yeni nesli olduğu kaydedildi.

Söz konusu sistem, akıllı ve güdümlü füzelere karşı kullanılıyor.

İki kilometrelik yakın mesafede faaliyete geçen Kamand, savaş gemisine gelen füzeleri parçalıyor ya da hedef şaşırtıyor. Yüksek atış hacmiyle hedefini imha edebiliyor.

Öte yandan ABD'nin ekonomik yaptırımlarının yeniden hayata geçmesinin ardından İran, ay başında karşı hamle olarak Basra Körfezi'nde bir askeri tatbikat yaptı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Basra Körfezi'nde askeri tatbikat gerçekleştirdiğini ve tatbikatın 'olası düşman tehditlerine karşı tedbir amaçlı' olduğunu bildirdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da İran'ın tatbikat sırasında yeni bir takım manevralar yaptığının tespit edildiğini duyurdu.

İran, Washington'ın olası petrol yaptırımlarına karşı Hürmüz Boğazı'nı kapatmakla tehdit ediyor.

Kaynak: EuroNews

HABERE YORUM KAT