1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Haydar el-İbadi’ye Haşdi Şabi Çağrısı
Haydar el-İbadi’ye Haşdi Şabi Çağrısı

Haydar el-İbadi’ye Haşdi Şabi Çağrısı

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW), Haydar el-İbadi’yi Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin Musul’u ele geçirmeye yönelik operasyona katılmasını engellemeye çağırdığı belirtildi.

07 Ekim 2016 Cuma 10:07A+A-

AA’da yer alan habere göre, ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) internet sitesinde yayımlanan açıklamada, örgütün Haydar el-İbadi’ye mektup göndererek, savaş kanunlarını ihlâl eden silahlı güçlerin Musul’u ele geçirmeye yönelik planlanan operasyonlara katılmasının engellenmesi gerektiği ifade edildi.

Mektupta, “Katılımı yasaklananlar arasında hükümetin müttefiki silahlı bir grup olan Haşdi Şabi unsurlarının da yer alması gerekir.” ifadelerine yer verildi.

el-İbadi’nin Bedir Tugayları, Hizbullah ve diğer gruplar gibi Haşdi Şabi bünyesinde yer alan ve savaş kanunlarını ihlâl etmiş yapıların da Musul’u ele geçirmeye yönelik operasyona katılmasını engellemesi ve yönetimin kaçan ve kamplarda kalan sivillerin korunması için gerekli önlemleri alması gerektiği kaydedildi.

Yaklaşık 40 gruptan oluşan Haşdi Şabi, bazı bölgelerin özellikle de Felluce’nin ele geçirilmesi esnasında Sünni halka yönelik savaş suçu işlemekle suçlanmış ancak örgüt bu iddiaları reddetmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum