1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep’teki Katliamlar Selçuk Üniversitesinde Protesto Edildi
Halep’teki Katliamlar Selçuk Üniversitesinde Protesto Edildi

Halep’teki Katliamlar Selçuk Üniversitesinde Protesto Edildi

Selçuk Üniversitesinde okuyan gençler Halep'te işlenen insanlık dışı katliamlar protesto etti.

03 Aralık 2016 Cumartesi 01:29A+A-

Selçuk Üniversitesinde okuyan duyarlı öğrencilerin çağrısıyla bir araya gelen gençler, Cuma namazı çıkışında Gökkuşağı AVM önünde Esed ile birlikte Halep’e saldıran emperyalist güçleri ve Arakan’da işlenen zulümleri protesto etmek için toplandılar.

"Halep'i Boğan Sessizliğimiz Olmasın!" başlıklı basın açıklamasını topluluk adına Ömer Günsever okudu.

Günsever’in okuduğu basın açıklamasında şunları belirtti:

"Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda ve ölümle, açlıkla pençeleşmektedir. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Halepli kardeşlerimizi ağır bombardımanlar, sistematik katliamlar kadar insanların sessizliği de yaralıyor. Batının ve işbirlikçilerinin insafsız ama bilinçli sessizliğini anlamlandırabiliyoruz. Onlar kimliklerinin ve düşmanlıklarının gereğini yapıyorlar.  

Ne yazık ki İslam alemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Bir vücudun azaları gibi olması emredilen müminlerin, kardeşleri ateş altındayken sessiz kalmasını ise idrak etmekte zorlanıyoruz. Dört koldan kuşatılmış, nefessizliğe mahkûm edilmiş Halep’te, öz be öz kardeşlerimiz katlediliyor. Zulüm karşısında susmanın suça iştirak olduğunu haykıran bir Peygamberin ümmeti olarak kardeşlerimizin katledilmesine sessiz kalmayı vicdanımız ve inancımız nasıl kabul edebilir? Ahlak ve inanç bütün siyasi dengelerden önce gelir. Halep’teki soykırım karşısında siyasi dengeler bahanesi kabul edilemez bir vicdani çürümedir. Dengeler, Halep yok olduktan sonra ne ifade edecektir, merak ediyoruz? Pervasızca Halep üzerine bomba yağdıran, ölüm kusan güçler İslam dünyasının ve insanlığın sessizliğinden güç alarak arsızca barbarlıklarını “terörizmle mücadele” diye pazarlıyorlar. Zalim, olanca gücüyle katliamını sürdürürken, hatta arttırırken, mazlumun yanında durmak haysiyetimizin gereğidir..."

Basın açıklaması okunurken topluluk, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık”, “Selçuktan Halepe Direnişe Bin Selam” sloganlarını atarak ve Tekbirler attı.

selcuk-20161202-01.jpgselcuk-20161202-02.jpgselcuk-20161202-03.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum