1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep’teki Katliamlar Havza’da Protesto Edildi
Halep’teki Katliamlar Havza’da Protesto Edildi

Halep’teki Katliamlar Havza’da Protesto Edildi

Halep’te Esed, Rusya ve İran tarafından gerçekleştirilen katliamlar Havza’da protesto edildi.

09 Aralık 2016 Cuma 23:43A+A-

Havza İHH temsilciliği, Memur-Sen, Eğitim bir-sen, Anadolu Gençlik Derneği ve Havza Müftülüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği programla Halep’te yaşanan katliam ve soykırım telin edildi.

Cuma namazını müteakip Havza Kevser camii önünde toplanan topluluk gıyabi cenaze namazı kıldı. Halep’te şehit olan kardeşlerimiz için dualar yapılarak Halepli kardeşlerimizin yalnız olmadığı dünyaya haykırıldı.

Halep’te yaşanan zulmün ve katliamın işbirlikçisi İran-ABD-AB-İngiltere-Rusya-Çin gibi ülkelerin katilleri ve maşa olarak kullanılan DAEŞ-PKK-Şebbihalar ile günümüzün firavunlaşmış-mezhepçi-baascı katil sürülerinin hesap vereceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırdı havza halkı.

Programın sunuş konuşmasını Havza İHH temsilcisi Bekir Kaya; basın açıklamasını yapmak üzere havza Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen başkanı Numan Kurt aşağıdaki basın açıklamasını okuyarak Havza’dan şanlı Halep’e binlerce selam göndererek yaşananlara karşı duygularını dile getirdi.

havza1.jpghavza2.jpghavza3.jpghavza4.jpg

HAVZA’DAN ŞANLI HALEP’E SELÂM OLSUN!

Sadece birkaç yüz kilometre ötemizde, Halep’te,büyük bir insanlık dramı yaşanıyor! 15 Mart 2011’de Suriye'de başlatılan direniş 6. yılına giriyor. Suriye’deki kardeşlerimiz, 6 yıldan bu yana, fotoğraflarına bile bakmaya tahammül edemediğimiz derecede, acımasız, zalim, vahşi saldırılarla katlediliyor. Bir yandan alçak ve zalim Esed rejimi, bir yandan şer odağı 14 ülkenin savaş uçakları, Suriye semalarından kadınlar ve çocukların üzerine bombalar yağdırıyor. Tüm zorluklara, baskılara, yokluklara, imkânsızlıklara ve bu ağır vahşete rağmen Suriye halkı, destansı bir direniş sergiliyor.

Suriye’de başlatılan bu direnişi kırmak isteyen, katil Rusya, İran,İngiltere, Çin, ABD,  PKK/PYD, DEAŞ ve şer odağı yerli işbirlikçiler, her geçen gün katliamlarına bir yenisini daha ekleyerek tüm dünyanın gözü önünde bir halkı yok etmeye devam ediyor. İzzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı, kıyamın başladığı günden bu yana, çok zor ve kısıtlı imkânlarla mücadelesine devam ediyor.

Evet, Halep’te 15 Kasım’dan bu yana rejim ve müttefikleri tarafından, iki binden fazla hava saldırısı, yedi binden fazla top atışı yapıldı. Zalimler, bilinçli bir şekilde, fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekânları vuruyor. Halep’e, deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altından her gün, onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor.

BM, AB ve ABD ise yaşananlar karşısında,kamuoyu önünde üç maymunu oynarken, arka planda ise çıkarları için Müslüman kıyımından, içten içe hoşnutluk duyan Haçlı artıkları olarak, katliamın ortaklarıdır. PYD/PKK, DEAŞ ise, emperyal güçlerin kiralık katilleridir. Bu şer ittifakı, ancak Halep’i insansızlaştırarak zafer elde edebileceklerinin farkına varmışçasına bir soykırım gerçekleştiriyor.

Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda, ölümle ve açlıkla pençeleşmektedir. Yaşananlar karşısında, kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Halepli kardeşlerimizi, ağır bombardımanlar, sistematik katliamlar kadar, milletlerin sessizliği de yaralıyor. Batı’nın ve işbirlikçilerinin insafsız ama bilinçli sessizliğini anlamlandırabiliyoruz. Onlar kimliklerinin ve düşmanlıklarının gereğini yapıyorlar. Ne yazık ki, İslâm âlemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda.

Bu sebeple, burada sadece zalimleri lanetlemek, bu zulmü bütün dünyaya duyurmak için değil, aynı zamanda, Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardım elimizi uzatmak için de toplandık. Eğer bu eli uzatmaz isek çok sayıda kardeşimizin açlıktan hayatını kaybedeceğini biliyoruz. Geç olmadan, Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına ses vermek zorundayız.

Suriyeli kardeşlerimizin sofralarına, en azından bir ekmek ulaştırabilmek adına, çeşitli sivil toplum örgütlerimiz ve halkımızın destekleriyle 20/01/2017 tarihine kadar un kampanyası düzenlenmiştir.

Bizler;Havza Müftülüğü, Havza Memur-Sen, Havza Eğitim-Bir-Sen, Havza İHH ve Havza Anadolu Gençlik Derneği olarak,Suriye’den Mısır’a, Filistin’den Irak’a, Çeçenistan’dan Arakan’a, Patani’den Doğu Türkistan’a kadar, kan ve gözyaşı içinde boğulan ümmet coğrafyasındaki zulümlerin sona ermesini, adaletin ve barışın yeniden Müslümanlar eliyle dünyaya hâkim olmasını diliyoruz.

Küresel stratejiler ve iğrenç iktidar hesapları ile Halep’te gerçekleştirilen son katliamları yine, Havza Müftülüğü, Havza Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Havza İHH ve Havza Anadolu Gençlik Derneği ve halkımız olarak, şiddetle ve nefretle lanetliyoruz.

Mazlum Suriye halkının yanında olduğumuzu, kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı, Hakk’ın ve adaletin, zulmü ve zorbalığı yeneceğine olan inancımızı, buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz.

Havza Müftülüğü, Havza Memur-Sen, Havza Eğitim Bir-Sen, Havza İHH, Havza Anadolu Gençlik Derneği

HABERE YORUM KAT

2 Yorum