1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'in Türkiye İle Bağlantısının Kesildiği İddia Ediliyor
Halep'in Türkiye İle Bağlantısının Kesildiği İddia Ediliyor

Halep'in Türkiye İle Bağlantısının Kesildiği İddia Ediliyor

Rejim güçleri, havadan aldıkları Rus desteği ile Halep'in tek girişi olan Elhan bölgesini ele geçirdiği gelen ilk bilgiler arasında.

03 Şubat 2016 Çarşamba 22:11A+A-

Uzun süredir devam eden kuşatma sonucunda, Halep'te havadan Rus bombardımanı karadan İran destekli Şii paramilit güçler ve Esed rejiminin saldırılarına dayanamayan muhalifler geri çekilmek zorunda kaldı. Nubl ve Zahra bölgeleri birleştirildi. Muhaliflerin Halep'te Türkiye ile bağı kesildiği iddia ediliyor.

Halep'te yaklaşık 2 yıldır devam eden İran destekli şii paramilit ve Esed çetelerinin kuşatması sonuç verdi.

Rejim güçleri, havadan aldıkları Rus desteği ile Halep'in tek girişi olan Elhan bölgesini ele geçirdiği gelen ilk bilgiler arasında

Çatışmalar halen devam ediyor, Rejim bölgeyi ele geçirse'de çok ağır kayıplar verdi, Sadece bugün muhalifler tarafından 112 Rejim Milisi, 4 BMB, 3 rus Traks zıhlısı, 2 tiger Tank, 1 şeleka imha edildi. 25 rejim askeri ise esir alındı

Muhalif birlikler Halep'in kuzeyine askeri konvoylar göndererek tekrar bölgeyi ele geçirmek için saldırı başlatacağı ön görülüyor.

Eğer kuşatma yarılmazsa Rus destekli İran ve Rejim güçleri Türkiye sınırına doğru Mare, Tel Rifat ve Azez bölgesine harekat başlatacak. Ayrıca Muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib ise petrol akışı sağlanamayacak.

Yeni Akit

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT