1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Haber7’nin Habercilik Anlayışı Bu mudur?
Haber7’nin Habercilik Anlayışı Bu mudur?

Haber7’nin Habercilik Anlayışı Bu mudur?

Esed ordusunun propaganda amaçlı yaydığı haber, Haber7 sitesinde “Terör Örgütünün 'Özel Tim'i Tam Kadro Teslim Oldu” başlığıyla yer aldı.

31 Ekim 2015 Cumartesi 11:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

IŞİD’e vuracağım diye Esed’in propagandasına alet olmak!

Haber7’de yayınlanan haberden bahsediyoruz. Başlık sizi çarpıyor ve hemen haberin detaylarına bakma ihtiyacı hissediyorsunuz. Ama detaylar "Yoksa propaganda amaçlı açılan bir Baas yayın organında mıyım?!" diye tereddüde sevk ediyor sizi. Öyle değil tabi. Haber7’desiniz ancak DAİŞ’e vurmak adına Esed’in propagandasına nasıl bu kadar rahat kanıldığına şaşırmadan edemiyorsunuz.

Aşağıda iktibas ettiğimiz haberde de göreceğiniz gibi haberin kaynağı Suriye askerî istihbaratı. Yani işi abartmak, propagandif çalışmalar yapmak olan bir kurum. Üstelik bu kurumdan belirsiz bir kaynak. Aktaran ise Rus ajansı. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

Hem doğrulanabilecek hiçbir yönü olmayan bir haberi alıyorsunuz hem de içindeki propaganda unsurlarını ayıklamak şöyle dursun başlıklarla öne çıkarıyorsunuz. Hadi IŞİD kötü, cani… Peki kime “teslim olmuş” bunlar? Hükümet askerlerine… Meşru bir otoriteden mi bahsediyoruz yoksa?

Bununla da bitmiyor. Deyruz Zor’da bir ABD kampından bahsediliyor ve DAİŞ üyelerinin bu kamplarda eğitim gördüklerini itiraf ettiklerinden. 1984 romanındaki despot rejimin yayınladığı itiraflara ne kadar çok benziyor! Saygın bir habercilik iddiasında olanların her şeyi bambaşka göstermeye çalışan yalancı ve zalim bir rejimin propagandasına bu kadar kolay alet olmaması gerekir ama değil mi? Umarız Haber7 bu konuda daha hassas ve dikkatli bir dil kullanmalarına yönelik editörlerine gerekli uyarılarda bulunmayı ihmal etmez. 

***

HABER7’DE YAYINLANAN SÖZ KONUSU HABER:

Terör örgütünün 'özel tim'i tam kadro teslim oldu

Suriye'de Golan Tepeleri yakınlarında, DAEŞ'in 'özel timi' olarak gösterilen birliğin, tam kadro olarak Suriye ordusuna teslim oldu.

RIA Novosti'ye konuşan Suriye askeri istihbaratından bir kaynak, "Kuneytra bölgesinde, başarılı geçen özel operasyon sırasında, DAEŞ'in özel timi tam kadro olarak hükümet askerleri tarafından esir alındı. Han Arnabi kasabası yakınlarındaki şiddetli çatışmalarda 50'den fazla terörist kuşatıldı ve komutanları Mücahit İbn Zara öldükten sonra onlar da silah bıraktı" açıklamasında bulundu.

'ABD KAMPLARINDA EĞİTİLDİLER'

Teslim olan militanların büyük bir kısmının, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde ABD'nin eğitim kamplarında eğitim gördüğünü kaydeden kaynak, "Onlar, Amerikan kampında sabotaj faaliyetinin, mayın patlayıcı üretiminin ve kullanımının inceliklerini öğrenmiş, arazi yönelimi ile aranan tesisin koordinatlarını radyoyla iletim becerilerini edinmişler" dedi.

Birliğin, ülkenin kuzeydoğusundaki Hasiçi kentine ve başkent Şam'daki hükümet binalarına saldırılar düzenlediğini belirten kaynak, "Esir alınanlardan biri, Suriye ordusunun stratejik tesisleri koruma sistemiyle ilgili özel eğitim gördüğünü ve Suriye ordusunun kontrolündeki bölgelerde ses getirecek sabotajlar planladıklarını itiraf etti" diye konuştu. 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum