1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Görele’den Gazze’ye Direnişe Bin Selam
Görele’den Gazze’ye Direnişe Bin Selam

Görele’den Gazze’ye Direnişe Bin Selam

Katil İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam Giresun’un Görele ilçesinde Protesto edildi.

25 Temmuz 2014 Cuma 21:43A+A-

Görele Belediyesinin Düzenlediği Basın açıklamasına Memur-sen Görele Şubesi ve Özgür-Der Eynesil Temsilciliği destek verdi.

Yoğun Katılımın olduğu Gazze direnişiyle Dayanışma basın açıklamasını Eynesil Özgür-der Başkanı Şükrü Uzun sundu. Uzun’Kardeşler; Bu akşam Siyonist İsrail Terör Devletinin 7 Temmuzda başlayan katliamlarına karşı haktan ve adaletten yana olduğumuzu göstermek, izzet ve onur sahibi kardeşlerimizin direnişini selamlamak için burada toplandık’dedi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in de konuşma yaptığı programda Artık bu katliama sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Erener, “Derdimiz insanlık, derdimiz Müslümanlık. Televizyonlar ve sanal alemlerden görmekteyiz ki masum insanlarımız, kumsalda oynayan bebeklerimiz şehit edilmiş. Allah kahrı perişan etsin bunları. Artık bilinçli olmanın zamanı geldi. Bu hem insanlık, hem de Müslümanlık davası. Biz sustukça, direnmedikçe emin olun ki sıra bize gelecek. Biz bilinçli olarak Görele’de tepkimizi ortaya koymak istedik. Katılanlardan Allah razı olsun. Terörist İsrail devletinin Müslüman kardeşlerimize yapmış oldukları bu ateş ocağımıza düşüyor. Artık sessiz kalmayalım. Bu iş sadece yapılanlara lanet okumakla olmaz. Biz Müslümanlar olarak bir araya gelebildik mi? Tepkimizi koyabildik mi? Bunları söylemek lazım. İnşallah bu günden sonra tepkimiz artarak devam edecektir. İsrail’in ürünlerini almayalım, sattırmayalım, evimize sokmayalım” dedi.

Eynesil Özgür-der Adına Selamlama Konuşması yapan Nabi Okur, Gazze’de yaşanan süreci değerlendirerek ‘Böyle bir organizasyonu yaptığı için Görele Belediyesine Teşekkür etti’.

Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Tayfun Emecan Kardeşimizin Basın Metnini okunmasından sonra Tüm İslam Coğrafyasında Direnen izzetli kardeşlerimizin zaferi için Ali Kaya Hocamız dua etti.

Basın açıklamasında  ‘Gazze Siyonist Katillere Mezar olacak, Yaşasın Filistin İslami Direnişimiz’,’Filistin’i Terk Et Terörist İsrail’,’Bebek Katili İsrail’ Pankartları açan topluluk sık sık tekbir getirerek ‘Görele’den Gazze’ye direnişe Bin Selam’,Müslüman Zulme Sessiz Kalamaz’,Katil İsrail Filistin’den Defol’,Katil ABD Ortadoğu’dan Defol’ sloganları attı.

Basın Açıklaması Duanın ardından kortej halinde Hayrullah Koç parkına yürünmesiyle sona erdi.

gorele-gazze-20140725-01.jpg

gorele-gazze-20140725-02.jpg

gorele-gazze-20140725-03.jpg

gorele-gazze-20140725-04.jpg

gorele-gazze-20140725-05.jpg

gorele-gazze-20140725-06.jpg

gorele-gazze-20140725-07.jpg

gorele-gazze-20140725-08.jpg

gorele-gazze-20140725-09.jpg

gorele-gazze-20140725-10.jpg

gorele-gazze-20140725-11.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bismillahirrahmanirrahim

Kardeşler; bugün Gazze’de Tüm ümmetin onuru için direnen Filistin halkının izzetli direnişini selamlamaya geldik. Bu direniş Bursa’nın, İstanbul’un, Diyarbakır’ın, Giresun’un Şerefi, Kahire’nin, Bağdat’ın, Şam’ın, Mekke’nin, Kudüs’ün ve bütün İslam coğrafyasının, tüm dünya mazlumlarının kurtuluş müjdesidir.

Nasıl bir şeref, nasıl bir müjdedir ki; işbirlikçi BM lere ve ABD ye, ne idüğü belli olmayan Dünya kamu oyuna, insan hakları örgütlerine, sinmiş İslam teşkilatına, Arap birliğine, coğrafyamızdaki diktatörlere ,susmuş sinmiş biz ümmete rağmen 1900’lerden beri fiili 1948 den beri resmi işgale ve zulme rağmen Rabbimize dayanarak kesintisiz devam eden bir direniş.

Siyonist azgınlığın meydana getirdiği vahşet tablolarına bakıp “bu korkunç zulümler karşısında ‘dünya neden susuyor?’ diye soranlar yanılıyorlar Dünya susmuyor! Dünya kavramıyla kast edilen küresel güçler ve teşkilatlar ise eğer, onlar açık bir şekilde Siyonist katillerle suç ortaklığı yapmaktalar. Ve tüm acımasızlığına rağmen bunda şaşılacak bir şey yok!

Biz Müslümanlar olarak, bir İslam beldesi olan Filistin’i işgal ederek kendini devlet olarak ilan eden İsrail denen Siyonist çeteyi devlet olarak tanımadığımızı; Sadece Gazze ve Batı Şeria değil, başta Kudüs olmak üzere tüm Filistin’in, sadece Filistinliler ve tüm Müslümanlara ait olduğunu, İsrail çetesinin son saldırı ve katliamlarını nefretle lanetlediğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

Filistin meselesi sadece Filistinlilerin ve Arapların meselesi değil, tüm Ümmetin, tüm Müslümanların meselesidir. Ne Filistin, Ne Doğu Türkistan, Ne Keşmir ne de başka bir İslam beldesinin bir karışı bile kafirlere terk edilemez.

İsrail çetesi 100 yıllık süreçte kan ve katliamlarla parça parça işgal ettiği tüm Filistin topraklarından çıkarılıp bağrından çıktığı batıya geri postalanmalıdır.

İsrail denen Siyonist çeteyi İslam Aleminin bağrına saplayan batılılar, İsrail’e olan koşulsuz desteklerini net olarak ortaya koymakta iken, ne onlardan ne de onların İslam dünyasındaki yerli işbirlikçisi rejimlerden ve krallardan Gazze, Kudüs ve Filistin konusunda hiç bir şey beklemiyoruz. Bilakis, Filistin kurtulduğu gün bu rejimlerden ve krallardan da kurtulacağımızı biliyoruz.

Gazze, Kudüs ve Filistin’in kurtuluşu ancak Yüce Allah’ın yardımı ve Ümmetin çabalarıyla gerçekleşecek olup, Yüce Allah’ın yardımı için öncelikle Ümmet olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekmektedir.

Filistin direnişine sahip çıkmak için çeşitli etkinlikler yapılmalı, protesto eylemleri düzenlenmeli ve bunlar desteklenmeli, bilhassa Filistin direnişi konusunda halkımızı aydınlatacak etkinlikler gerçekleştirilmelidir. Çünkü batılılar ile içimizdeki yerli batıcıların çarpıtmaları nedeniyle Filistin konusunda halkımızda kafa karışıklığı söz konusudur.

Bilhassa Arapların Osmanlıyı arkadan vurduğu ve Filistinlilerin Filistin topraklarını Yahudilere sattıklarına dair iftira ve karalamalar ile yoğun bir şekilde mücadele edilmelidir. Filistinliler Filistin’i Yahudilere satmak bir yana, 100 yıl kadar önce Osmanlının çekildiği Filistin’i, bir devletleri olmamasına rağmen, arkasına tüm batıyı almış olan İsrail çetesine karşı, neredeyse 100 yıldır kanları ve canlarıyla müdafaa etmektedirler. Eğer bu müdafaa olmasaydı, ta 60 yıl önce Filistin diye bir İslam

beldesi kalmayacak, Filistin tıpkı balkanlar ve Endülüs gibi İslamın ismi silinmiş bir belde olacaktı.

Filistin topraklarını satmak bir yana, Kudüs ve Filistin’i İslam ve Müslümanlar adına korumak için 100 yıldır canlarını ve mallarını cennet karşılığında Allah’a satıyorlar ve bu gerçeği son Gazze saldırılarında bir kez daha tüm dünyaya gösterdiler.

Filistin direnişi konusunda herkes ulaşabildiği herkesi bilinçlendirmeye ve harekete geçirmeye çalışmalı, direnişi karalamaya çalışan içimizdeki batı işbirlikçilerinin çabalarına karşı halkımız bilinçlendirilmeli, imkanlar çerçevesinde İsrail’e destek veren firmalar ve markalar boykot edilmelidir.

Filistin’in kurtuluşu aynı zamanda Suriye ve Mısır’ın batı işbirlikçisi rejimlerden kurtuluşuna bağlı olduğundan, Suriye ve Mısır’daki direnişe ve direnişçilere de en az Filistinli direniş ve direnişçiler kadar sahip çıkmak zorundayız. Çünkü Suriye ve Mısır’daki batı işbirlikçisi rejimler yıkılmadıkça Filistin’in kurtuluşu mümkün değildir.

Fırsat bulduğumuz her anda yapacağımız ve namazlarımızdan sonraki dualarımızda, başta Filistin ve Gazze olmak üzere Suriye, Mısır, Doğu Türkistan ve tüm İslami direniş cephelerini ve mücahitleri unutmayalım. Bu mücadeleleri kendi mücadelemiz gibi his ederek, sanki kendi yurtlarımızda bizzat bizler ve ailelerimize saldırılıyor gibi içten dua edelim.

Fitrelerimizi, zekatlarımızı ve her türlü infakımızı acil ihtiyaç duyulan Gazze’ye ve Suriye’ye yönlendirelim ve bu zor günlerde hiç olmazsa manevi ve maddi açılardan Filistin davasına sahip çıkalım ki, bu beldelerin kurtuluşuna karınca kararınca bir katkımız olsun ve hesap gününde Allah indinde bir mazeretimiz ve ahiret kurtuluşumuz için bir vesile olsun..

Filistin Dayanışma Platformu

Görele Belediyesi-Memur-sen Görele Şubesi, Özgür-der Eynesil Temsilciliği

HABERE YORUM KAT