1. HABERLER

  2. HABER

  3. Genelkurmay, İnternet Andıcını İmha Etmiş
Genelkurmay, İnternet Andıcını İmha Etmiş

Genelkurmay, İnternet Andıcını İmha Etmiş

İnternet Andıcı davasına konu olan 'Andıç' belgelerinin tutanakla imha edildiği ortaya çıktı.

24 Aralık 2011 Cumartesi 06:04A+A-

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavir vekili tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda, 2 Nisan 2009 tarihinde hazırlanan İnternet Andıcı belgesinin, 3 Eylül 2009 tarihinde imha edildiği, bu sebeple de mahkemeye aslı yerine onaylı suretinin gönderildiği bildirildi.

İnternet Andıcı davasına konu olan 'andıç' belgelerinin imha edildiği ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavir vekili tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda, 2 Nisan 2009 tarihinde hazırlanan internet andıcı belgesinin, 3 Eylül 2009 tarihinde imha edildiği, bu sebeple de mahkemeye aslı yerine onaylı suretlerinin gönderildiği bildirildi. Andıcın imha edildiğine dair tutanak da iliştirildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İnternet Andıcı davasında tutuklu sanık Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun çapraz sorgusuna devam edildi. Mahkeme, 28 Ekim'deki duruşmada müzekkere yazılarak Genelkurmay'dan davaya konu olan 2 Nisan 2009 tarihli İnternet Andıcı'nın ekleriyle birlikte gönderilmesini istemişti. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavir Vekili Hâkim Albay Şakir Aytaş imzasıyla cevap yazısı gönderildi. Yazıda şu ifadeye yer verildi: "İnternet siteleri konulu belgeyi hazırladığı değerlendirilen Destek Şube Müdürlüğü arşiv kayıtlarının incelemesinde 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'ne gönderilen belgenin imha edildiğine dair tutanak mevcut olduğu belirlenmiş olup, imha envanteri ekte gönderilmiştir." Murat Uslukılıç tarafından yazılan internet siteleri konulu andıcın aslının gönderilmemesi ile ilgili olarak da 2 Nisan 2009 tarihinde hazırlanan andıcın, 3 Eylül 2009 tarihinde ekleri ile birlikte imha edildiği bildirildi. Bu imha işlemine ilişkin tutanak da Adli Müşavir Vekili Aytaş tarafından cevabî yazı ile birlikte mahkemeye gönderildi. Genelkurmay Adli Müşavirliği'nin mahkemeye gönderdiği İnternet Andıcı'nın suretinde, Andıç'ın tutuklu sanığı Albay Cemal Gökçeoğlu'nun 'Aslı gibidir' onayı yer alırken, Dursun Çiçek adına açılan bölümün imzasız olduğu görüldü. Andıç ile birlikte Ek-A olarak sunulan "Günlük Takip Edilen Türkçe Yayın Yapan Siteler" başlığı altında sıralanmış 292 internet sitesinin listesi de yazının imzasız eki ile mahkemeye gönderildi. Listedeki internet sitelerinin karşısında 'Alevi sitesi', 'Bölücü internet sitesi', 'AKP yanlısı', 'TSK karşıtı', 'İrticai haber sitesi" gibi sınıflandırmalar yer alıyor. Eski MİT mensubu Mehmet Eymür tarafından yayınlandığı iddia edilen 'Atin.org' sitesinin karşısında ise 'Milliyetçi haber sitesi' ibaresi yer alıyor. Ayrıca 'Günlük takip edilen ve yabancı dilde yayın yapan internet siteleri' başlığıyla 138 sitenin bulunduğu liste de mahkemeye gönderildi. Bu listede de Le Figaro, Liberation gibi yabancı gazetelerin internet siteleri olduğu belirtiliyor.

Göksel Genç / Zaman 

HABERE YORUM KAT