1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gençlik Buluşması Bilgi ve Düşünce Derneğinde Gerçekleştirildi
Gençlik Buluşması Bilgi ve Düşünce Derneğinde Gerçekleştirildi

Gençlik Buluşması Bilgi ve Düşünce Derneğinde Gerçekleştirildi

Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği ile Diyarbakır İmam Hatip Nesli gençleri Bingöl’de Bilgi ve Düşünce Derneğinde bir araya geldi.

29 Mart 2015 Pazar 17:57A+A-

Diyarbakır'dan gelen öğrenciler sabah Bingöllü kardeşleriyle buluştular. Dörtyol parkında toplu yapılan kahvaltının ardından Bingöl kaplıcalarına gidildi.

Akşam yemeği için dernekte bir araya gelen gençler, yemek ve kılınan namazın ardından, derneğin oturma salonuna geçtiler. Gençlere böyle buluşmaların önemini vurgulayan bir konuşma yapan Bayram Tunç, bu ve benzer buluşmaların önemine dikkat çekerek, toplumun ihya ve ıslahı için ya da ifsadı ve nifakı için gerekli güç ve dinamizmin gençlerde olduğunu söyledi, Müslüman gençlere düşen bu dinamizm ve heyecanla kendimizi inşa ettikten sonra aile, akraba, yakın çevre, okul ve mahallelerimizde bulunan insanları Allah’ın dinine davet etmek ve tebliğle birlikte onlara örnek olmamız gerektiğini ifade eden Tunç. Her grubun ve sistemin gençlik kolları vardır, İslam’ın gençlere verdiği değer üzerine biz gençler de iyi bilmeliyiz ki çok değerliyiz. Bize verilen bu değerin farkında olmalı ve üstümüze düşeni en iyi şekilde yerine getirmeliyiz dedi. Daha sonra dernek binası önünde vedalaşan gençler bir daha ki buluşma için temennilerini dile getirerek Diyarbakırlı kardeşlerini uğurladılar.

bingol-20150329-01-001.jpg

bingol-20150329-02-001.jpg

bingol-20150329-03.jpg

bingol-20150329-04.jpg

HABERE YORUM KAT