1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze Şeridi’nin Kuzeyinde Yapılan Deniz Mitinginde 24 Kişi Yaralandı
Gazze Şeridi’nin Kuzeyinde Yapılan Deniz Mitinginde 24 Kişi Yaralandı

Gazze Şeridi’nin Kuzeyinde Yapılan Deniz Mitinginde 24 Kişi Yaralandı

Gazze Şeridi’nin kuzeyi açıklarında bugün (15 Ekim Pazartesi) 12’ncisi gerçekleştirilen deniz mitingine ve destek için karada düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalesi sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

15 Ekim 2018 Pazartesi 21:30A+A-

Filistin Sağlık Bakanlığı, denizde ve karada düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahalesi sonucu yaralı sayısının 24’e ulaştığını ve onlarca kişinin de bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ifade etti.

Bakanlık, yaralıların tedavi için hastanelere sevk edildiklerini, bombalardan çıkan gazlardan etkilenenlerin ve şarapnel parçalarıyla hafif şekilde yaralananların tedavilerinin ise olay yerinde yapıldığını açıkladı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen deniz mitinginin 12’incisi bugün ikindiden sonra Gazze Şeridi’nin kuzeyinde düzenlendi.

Yerel kaynaklar, deniz mitinginin saat 15:00’te Beyt Lahiya sahilindeki El-Vaha bölgesinde başladı. Deniz mitingine 25 teknenin katıldığı ifade edildi.

30 Mart’tan bu yana Gazze Şeridi sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla gösteriler düzenleyen Filistinliler, ablukanın kaldırılması talebiyle yapılan gösterilere son haftalarda Pazartesi günleri teknelerle düzenlenen deniz mitinglerini de eklediler.

FİEM

HABERE YORUM KAT