1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Yakılan Bebek İçin UCM'ye Başvurdu
Filistin Yakılan Bebek İçin UCM'ye Başvurdu

Filistin Yakılan Bebek İçin UCM'ye Başvurdu

Filistin yönetimi, Siyonist yerleşimcilerin yakarak öldürdüğü 18 aylık bebek için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

04 Ağustos 2015 Salı 12:39A+A-

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki yazılı açıklamasında, 18 aylık Ali Devabişe'nin yakılarak öldürülmesinin de dahil olduğu "Yahudi yerleşimci terörizmi" ile ilgili hazırlanan dosyanın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sunulduğunu belirtti.

Maliki, başvurunun, Yahudi yerleşimcilerin Nablus kentinde bir bebeğin ölümüne yol açan saldırısının ardından yapıldığına dikkat çekti.

Maliki, Lahey'de UCM Başsavcısı Fatou Bensouda'ya verilen dosyanın başvurusu Yahudi yerleşimcilerin Nablus kentinde bir bebeğin ölümüne yol açan saldırısının ardından yapıldığına dikkat çekti.

Maliki, Bensouda'nun, Filistin topraklarındaki "tehlikeli gelişmeler ve kundaklama olayları" hakkında bilgilendirildiğini de belirtti.

"Devam eden işgal ve Yahudi yerleşim yerleri faaliyetlerinin bu tür suçlara yol açtığını" vurgulayan Maliki, UCM'ye sunulan dosyanın "özelde kundaklama olayları, genelde ise Yahudi yerleşimci terörüyle ilgili detayları içerdiğini" ifade etti.

İsrail'in savaş suçu işlediğini ifade eden Maliki, UCM'ye Filistin topraklarındaki durumla ilgili soruşturma başlatma çağrısında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT