1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MORO

  4. Filipinler'de 14 Ebu Seyyaf Mensubu Öldürüldü
Filipinler'de 14 Ebu Seyyaf Mensubu Öldürüldü

Filipinler'de 14 Ebu Seyyaf Mensubu Öldürüldü

Filipinler'de Ebu Seyyaf'a yönelik operasyonda 14 örgüt mensubunun öldürüldüğü belirtildi.

29 Nisan 2016 Cuma 13:47A+A-

Ordunun halkla ilişkiler müdürü Albay Noel Detoyato, yaptığı açıklamada, Ebu Seyyaf'ın 14 üyesinin havadan ve ağır silahlarla yapılan bombardımanlarda öldürüldüğünü ifade etti.

Detoyato, ülkenin güneyinde Sulu eyaletindeki Patikul ve Talipao kentlerinde yoğunlaşan operasyonun sürdürüleceğini açıkladı.

Filipinler'de geçen eylül ayında Ebu Seyyaf militanlarınca kaçırılan 2 Kanada vatandaşından John Ridsdel salı günü öldürülmüştü.

Ülkenin güneyinde geçen eylül ayında 2 Kanadalı, 1 Norveçli ve 1 de Filipinli’yi kaçıran Ebu Seyyaf militanları, 15 Nisan'da yayınladıkları video ile Kanadalı rehineler için 8 milyon Kanada doları fidye istemişlerdi. Kanada’ya 25 Nisan’a kadar süren veren militanlar, paranın bu tarihte ödenmemesi halinde bir rehineyi öldüreceklerini açıklamışlardı.

Ebu Seyyaf militanlarının verdikleri sürenin dolmasının ardından, Filipinler’in Sulu eyaletinin Jolo bölgesinde polis, bir poşet içinde kesik bir baş bulduğunu açıklamıştı. İlgili makamlarla paylaşılan bilgilerin ardından, bulunan kesik başın Kanadalı rehinelerden John Ridsdel’a ait olduğu belirlenmişti.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor.

Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kurulan Ebu Seyyaf, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla biliniyor. (Dünya Bülteni)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum