1. HABERLER

  2. HABER

  3. Emniyet'ten Yeni Akit Gazetesi'ne Hukuksuz Tavır
Emniyet'ten Yeni Akit Gazetesi'ne Hukuksuz Tavır

Emniyet'ten Yeni Akit Gazetesi'ne Hukuksuz Tavır

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, Akit gazetesi matbaasının önünde eylem provokatörleri korudu, fotoğraf çeken Haber Müdürü ve 3 muhabiri gözaltına aldı!

25 Kasım 2013 Pazartesi 21:00A+A-

10 Kasım tarihinde Sancaktar Dergisi'nin Yeni Akit Gazetesi'ne verdiği "Olmasaydı da Olurduk 1881-1938" başlıklı ilanı sindiremeyen grupların gazete önünde küfür ve hakaret içeren protesto gösterisini haberleştirmek isteyen gazete çalışanları, polis tarafından gözaltına alındı. Polis çevredeki insanların baskısı üzerine gözaltına aldığı gazete çalışanlarını serbest bırakmak zorunda kaldı.

Habervaktim sitesinde olayla ilgili yayınlanan haber:

Akit gazetesinde 10 Kasım’da yayınlanan “Olmasaydı da olurduk 1881-1938” şeklindeki ilandan rahatsız olan ve günlerdir sosyal medya üzerinden örgütlenen bir avuç şaşkın provokatör, Akit gazetesi önünde hüsrana uğradı.

Günlerdir sosyal medya üzerinden örgütlenerek bir araya gelen ve içlerinde Odatv’cilerin, çapulcuların ve bazı ülkücü grupların da olduğu tahrikçilerin Akit Gazetesi’nin matbaası önündeki protestosuna 26 provokatör katıldı.

Akit gazetesi matbaası önüne gelerek bozkurt işareti yapan, Akit ve çalışanları aleyhine hakaret içeren sloganlar atan şaşkın grup, eleştirinin dozunu kaçırıp hakarete başlayınca mahalleliden sert tepki gördü.

VATANDAŞLARDAN PROVOKATÖRLERE TEPKİ

Akit’in matbaasının yanındaki Adıyamanlılar Vakfı’nda düğüne katılan vatandaşlar, eylemcilere “Müslümanlara hakaret edemezsiniz” ve “Müslümanlara ‘soysuz’ diyemezsiniz” şeklinde tepki gösterdi. Mahallelinin, provokatörlerin hakaretlerine karşılık vermesi üzerine ise şaşkın eylemciler, çareyi kaçmakta bularak arka sokaklara doğru yürüdü.

Provokatif grup, Akit gazetesinin önünden kaçarken de tahriklerini sürdürdü.

Provokatörler, bu sırada kendilerini görüntüleyen Akit gazetesi muhabirlerine saldırdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Salih Şenve Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karaoğlan, polislere Akit muhabirlerini gözaltına almalarını emretti.

Provokatörler hakkında işlem yapması gereken polis, eylemcilerin fotoğraflarını çekip görevini yapan Akit Haber Müdürü Kenan Kıran ile muhabirler Fahrettin Dede, Hüseyin Kulaoğlu ve Mehmet Özmen’i karga tulumba gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Bağcılar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, vatandaşların tepkisi üzerine “Akrep” adı verilen araçtaki muhabirleri tekrar Akit’in önüne getirmek zorunda kaldı. Polis; gözaltına aldıkları Haber MüdürüKenan Kıran ile muhabirler Fahrettin Dede, Mehmet Özmen ve Hüseyin Kulaoğlu’nu serbest bıraktı.

Mehmet Özmen, kolu darp edildiği gerekçesiyle Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hüseyin Kulaoğlu da, darp edildi.

akit1.jpg

akit2.jpg

HABERE YORUM KAT