1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dündar ve Gül Hakkındaki İddianame Kabul Edildi
Dündar ve Gül Hakkındaki İddianame Kabul Edildi

Dündar ve Gül Hakkındaki İddianame Kabul Edildi

Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki iddianame kabul edildi, ilk duruşma 25 mart 2016 günü yapılacak.

05 Şubat 2016 Cuma 20:50A+A-

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 473 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

İddianamenin kabulüne karar veren heyet, sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluğun devamına hükmederek, duruşmanın 25 Mart'ta yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

İddianamede, Dündar ve Gül hakkında ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" ve ''silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçlarından 35'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki açılan davanın, ''Selam Tevhid'de Kumpas'' davasıyla birleştirme ve duruşmaların kapalı ve gizli yapılma talebinin ilk duruşmada karar verilmesine hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 473 sayfalık iddianamenin kabulüne karar veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi hazırladığı tensip zaptında, tutuklu sanıklar Gül ve Dündar'ın üzerilerine atılı suçların vasıf ve mahiyetleri, mevcut delil durumu, Adana Sulh Ceza Hakimliğince verilen yayın yasağına ilişkin karar, günlük gazete nüshaları, fotoğraflar, açık kaynak tespit tutanakları, gazetede yer alan yazılar, sanıkların konumları, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin erişimin engellenmesine ilişkin kararı, Başbakanlık Milli istihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı yazısı, kuvvetli suç şüphesini gösteren somut kanıtların bulunması, sanıklara atılı suçların katalog suçlardan oluşu, müsnet suçlara karşılık ilgili yasa maddesinde öngörülen cezanın alt ve üst sınırları, kaçma şüphesi, tutuklama tedbirinin bu aşamada ölçülü oluşu, sanıkların savunmalarının alınmamış olması, adli kontrol hükümlerinin yeterli yetkisiz kalacağı nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

''Selam Tevhid'de Kumpas'' davasıyla birleştirme talebiyle duruşmaların kapalı ve gizli yapılmasına ilişkin savcılığın taleplerinin, duruşma gününde değerlendirilmesine karar veren heyet, gazeteciler Emre Erciş ve Bayram Kaya'nın da tanık olarak ilk duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti.

Heyet, Aydınlık gazetesinin 21 Ocak 2014 tarihli nüshasının temini için yazı yazılmasına, Müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları ile MİT Müsteşarlığına davetiye çıkarılmasına, duruşmanın 25 Mart'ta yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT