1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnişçilerden Hıristiyan Halka Güvence (VİDEO)
Direnişçilerden Hıristiyan Halka Güvence (VİDEO)

Direnişçilerden Hıristiyan Halka Güvence (VİDEO)

Suriyeli mücahidler ele geçirdikleri Malula'da kiliseler ve Hıristiyan halk için barış güvencesi verirken; Esed semti bombalıyor.

09 Eylül 2013 Pazartesi 15:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Direnişçiler aleyhine Malula’da Hıristiyan halka yönelik katliam yapacakları korkusunu yapan Baas rejimi, Malula’yı havadan bombalayarak katliam yapıyor!

Şam yakınlarındaki Malula kasabasının 4 Eylül’de başlayan yoğun çatışmalar neticesinde direnişçilerin eline geçmesinin ardından daha önce farklı yerlerde yaşanan senaryo burada da tekrarlanıyor. Direnişçiler karşısında hezimete uğrayan Baas güçleri havadan şehirdeki hedefleri bombardımana tabi tutuyor.

Malula, Ahraruş Şam, Cephetun Nusra, Sukuruş Şam, Özgür Ordu ve Suriye İslam Cephesine bağlı Babu Amr Tugayı’nın ortak operasyonu ile Baas güçlerinden kurtarılmıştı.

“Ne Bir Kiliseye Ne de Bir Sivile Ateş Açarız!”

Aşağıdaki videoda Ketibetus Suvar Babu Amr grubuna bağlı bir direnişçi halka seslenerek güvence veriyor ve şunları söylüyor:

“Ne bir kiliseye ne de bir sivile ateş açarız. Sadece zalim rejime karşı buradayız ve sadece bizi hedef alanı hedef alırız. Bu yörenin insanları bizim halkımız ve ülkemizin bir parçasıdırlar. Bu rejim herkese zulmetti, her kökenden insana zulmetti. Burada şimdi bir kilisenin önündeyiz ve her şey güvenlik içinde, tüm evler güvende.” 

HABERE YORUM KAT