1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. ‘Devlete Ait Verimli Toprakları Tarım Amaçlı Kiraya Verelim’ Çağrısı
‘Devlete Ait Verimli Toprakları Tarım Amaçlı Kiraya Verelim’ Çağrısı

‘Devlete Ait Verimli Toprakları Tarım Amaçlı Kiraya Verelim’ Çağrısı

Devletin çok büyük arazilerin üzerinde olmaması gerektiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devletin verimli topraklarını ilerleyen dönemde kiralama yöntemi ile vatandaşa vermek istediklerini söyledi.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 16:45A+A-

Tarım ve orman ile ilgili bakanlıkların birleştirildiğini belirten Pakdemirli, "Devletin çok mümbit (verimli) toprakları var. Bunları ilerleyen dönemde kiralamaya açmak istiyoruz. Burada işte kooperatifleşmenin önemi ortaya çıkıyor. Tek kişinin, üç-beş kişinin yetmeyeceği güçlerde bu kiralamaları yapıp çok büyük arazilerde, ölçek ekonomisine uygun tarımı, hayvancılığı yapma imkanımız olacak" dedi.

VATANDAŞA VERİLMELİ

Pakdemirli, devletin çok büyük arazilerin üzerinde "olmaması gerektiğini" de belirterek, bunların vatandaşa verilmesi gerektiğini söyledi.

Pakdemirli, "Güzel bir kira kontratı yapacağız. İyi kontratların üzerinde bunların halkımızla buluşmasını sağlayacağız. Hem üreticilerimize bir kazanç kapısı imkanı olacak hem de tüketici yerli ürünlerden dolayı gıda enflasyonun bir nebze de daha kurtulmuş olacak" dedi.

Pakdemirli ayrıca "gıda enflasyonuna dikkat edeceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT