1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Cundullah: Mısır'daki Saldırı Bizim İşimiz Değil!
Cundullah: Mısırdaki Saldırı Bizim İşimiz Değil!

Cundullah: Mısır'daki Saldırı Bizim İşimiz Değil!

Filistinli direniş örgütü Cundullah, Mısır askerlerine yapılan saldırıyı şiddetle kınayan bir basın açıklaması yaptı.

14 Ağustos 2012 Salı 12:53A+A-

Sina'da da faaliyet gösteren Filistinli direniş örgütü Cundullah, Mısır askerlerine yapılan saldırıyı şiddetle kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Örgütün yayınladığı basın bildirisinde, Mısır askerlerine yönelik saldırının siyonistlerin bir komplosu olduğu ifade edildi.

Örgütün PressMedya’da tercümesi yayınlanan açıklaması şöyle:

Mısır'ın Refah kentinde Mısırlı askerlerin öldürülmesi haberini büyük bir şokla karşıladık. Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı Selefi Cihadi hareketin tüm politikalarına ve kurallarına aykırıdır ve Selefi Cihadi akımlarla hiçbir ilgisi yoktur. Aşağıdaki başlıkları onaylıyoruz:

1- Cihadi hareketimiz, dinini, toprağını, onurunu, gururunu koruyan Ümmetin çocuklarının bir parçasıdır. Allah'ın rızasını kazanmak için Cihad eder, böylece düzgün bir hayat yaşar.

2- Cihadi akımların Filistin'deki uzantıları, sadece Siyonistleri hedef almaktadır. Geçmiş günler, aylar ve yıllarda artan şehid sayısı bunun bir kanıtıdır. Bu düşünceye aykırı olarak yapılan herhangi bir eylemden ötürü Selefi Cihadi akım suçlanamaz. Eylemi yapan tek başına kendisi sorumludur.

3- Usame bin Ladin ve Eymen el Zevahiri gibi Cihadi hareketin liderleri, video ve ses kayıtlarında, Müslümanların kanının kutsallığı ve Müslümanlara zarar verecek operasyonların askıya alınmasının gerekliliğini defalarca vurgulamışlardır. Biz de burada Şeyh Atiyyetullah'ın şu sözlerini tekrar ediyoruz: "Bir Müslümanın kanının bizim elimizle akmasındansa, gruplarımız, organizasyonlarımız ve projelerimiz helak olsun."

4- Mısır ve Filistin halkının arasını kimse açamaz ve bu halklar arasında düşmanlık, nefret yaratamaz. Mısırlıların, İsraillilere karşı yapılan cihada olan sevgileri Filistinlilerden daha az değil.

5- Mısır ve İsrail güvenlik birimleri arasında yürütülen tehlikeli bir komploya karşı uyarıyoruz. Siyonist varlığın güvenliğini sağlamak ve işgal güçlerine yönelik Cihad eylemini engellemeye çalışıyorlar.

Ümmetimizin Mısır ve Filistinli halklarına:

"Mücahid oğullarınız sadece Siyonist düşmana karşı bir kılıç ve sizlerin ise onurlu, düzgün bir hayat yaşayabilmeniz için hizmetkarlarınız olacaktır"

Filistin Cundullah Cemaati ve Davetül Hak Enstitüsü

 

HABERE YORUM KAT